Tuzla City i Sarajevo danas igraju veliki derbi na Tušnju

0
Radiosarajevo.ba
Tuzla City i Sarajevo danas igraju veliki derbi na Tušnju
Foto: Facebook/FK Sarajevo / Trening ekipe FK Sarajevo

Takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine danas se nastavlja sa nova dva meča, a pred nama je veliki derbi na Tušnju na kojem će ekipa Tuzla Cityja u derbiju 12. kola dočekati tim FK Sarajevo.

Utakmica u Tuzli biće jako važan duel pred odlazak na reprezentativnu pauzu u PL BiH, piše Scport.ba.

Tuzla City je većim dijelom ove sezone lider na tabeli, a sinoć je prvo mjesto pobjedom u hercegovačkom derbiju preuzeo Zrinjski. Sada je Tuzla City i pod malim pritiskom pošto mu je potrebna pobjeda da se vrati na čelo tabele.

Raiffeisen dobitnik dvije prestižne nagrade za najbolju banku u Bosni i Hercegovini

Raiffeisen dobitnik dvije prestižne nagrade za najbolju banku u Bosni i Hercegovini

Pitanje je i koliko FK Sarajevo može rasterećeno ući u ovaj meč pošto bordo tim trenutno zaostaje 10 bodova za Zrinjskim. Ukoliko bi doživio poraz od Tuzla Cityja, borba za titulu bi zaista bila jako daleko budući da tim Husrefa Musemića ima i utakmicu manje koju tek treba odigrati.

Duel ovih ekipa na Koševu, u prvom kolu ove sezone, završio je pobjedom Tuzla Cityja od 1:2, a današnji meč počet će u 17 sati uz direktan televizijski prijenos je na platformi Moja TV.

Prije nego što na teren istrče Tuzla City i Sarajevo, u Prijedoru će svoj meč odigrati Rudar i Sloboda.

Prijedorčani u ovaj meč ulaze nakon jako velike pobjede nad Radnikom u posljednjem kolu, dok je Sloboda u lošem nizu od šest utakmica bez pobjede.

Tuzlaci su fantastično počeli sezonu, bili na prvom mjestu jedno vrijeme, ali jasno je bilo da će u jednom trenutku pasti, što se i desilo ekipi Mladena Žižovića.

Na njemu je sada da ekipu vrati na pravi kolosijek, a čini se da je gostovanje Rudaru prava prilika za to. Utakmica počinje u 15 sati, direktan prijenos je na Areni Sport 1 BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije