Turski mediji: Edin Džeko napušta Fenerbahče - otkriveno odredište slavnog napadača

0
Radiosarajevo.ba
Turski mediji: Edin Džeko napušta Fenerbahče - otkriveno odredište slavnog napadača
Foto: X.com / Edin Džeko

Prema najnovijim informacijama objavljenim u poznatom turskom listu Fotomac, transfer Edina Džeke iz Fenerbahčea u saudijski Al-Hilal je dogovoren.

Nakon što je stigao u Fenerbahče ljeta 2023. godine iz Intera, Džeko će sada, kako tvrdi Fotomac, oprostiti se od istanbulskog kluba.

Prema tvrdnjama lista, Džeko će potpisati ugovor na jednu plus jednu godinu s Al-Hilalom početkom juna, kada počinje prijelazni rok. Ranije se spekulisalo da je Al-Hilal ponudio Dijamantu ugovor vrijedan 11 miliona eura godišnje, a također će morati isplatiti i određeno obeštećenje Feneru s obzirom na to da Džekin aktuelni ugovor traje još godinu dana.

Elmedin Konaković se obratio u Brčkom: 'Svaku laž razbijati činjenicama i dokazima'

Elmedin Konaković se obratio u Brčkom: 'Svaku laž razbijati činjenicama i dokazima'

Ovo će biti posljednji Džekin transfer u bogatoj karijeri za koji će klub platiti obeštećenje, s obzirom na to da je Dijamant već napunio 38 godina.

Al-Hilal, trenutni prvak Saudijske Arabije, ima impresivan tim koji uključuje igrače poput Neymara, Sergeja Milinkovića-Savića, Malcoma, Kalidou Koulibalyja i Aleksandra Mitrovića.

Unatoč padu forme u posljednje vrijeme, Džeko je imao dobru sezonu u dresu Fenerbahčea. Iako je dugo bio prvi strijelac lige, nedavno ga je nadmašio Mauro Icardi iz Galatasaraya koji se bori za titulu prvaka Turske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije