Mogu li Rođeni prekinuti pobjedničku seriju Borca u Banjoj Luci?

0
Radiosarajevo.ba
Mogu li Rođeni prekinuti pobjedničku seriju Borca u Banjoj Luci?
Foto: Fena / Ilustracija

Nakon što su u subotu Mladost i Radnik (3:2) odigrali uvodni meč 10. kola, Premijer liga BiH nastavlja se sa tri meča koja su na programu u nedjelju.

Najzanimljiviji je duel starih rivala Borca i Veleža na Gradskom stadionu u Banjoj Luci. Puleni Vlade Jagodića imaju stopostotan bilans na svom terenu – 5 utakmica, 5 pobjeda. I "Rođeni" su pri vrhu tabele iako igraju dosta promjenljivo. Prošle sezone je duel Borca i Veleža u Banjoj Luci okončan pobjedom domaćina 3:1. Današnji susret, s početkom u 18 sati, direktno prenosi Arena Sport BiH.

Na Tušanj stiže fenjeraš Olimpik i sve osim pobjede Slobode bilo bi veliko iznenađenje, iako su obje ekipe u seriji od po dva uzastopna poraza.

I Široki Brijeg je favorit u duelu sa Krupom. Ukoliko želi zadržati korak s vodećim timovima, ekipa s Pecare nema prava na kiks, ali ne treba zaboraviti da se Krupa s posljednjeg gostovanja na Grbavici vratila sa sva tri boda.

Kladionica Mozzart tipuje da Borac ima veliku prenost, pa je tako na trijumf domaćina daje kvotu od 1.40.

No, oni koji vjeruju u pobjedu Veleža mogu odlično zaraditi jer je kvota čak 4.20.

Ostatak ponude na ovu utakmicu, na kojoj se očekuje i mnogo golova - može pogledati na OVOM linku.

Sloboda – Olimpik su meč završili u Tuzli. Tuzlaci su slavili sa 2:0, golovima Beganovića i Maksimovića. O “fantomskom” drugom golu na Tušnju dugo će se pričati. 

Dženis Beganović je ubacio s lijeve strane, a potom je iz blizine Maksimović pogodio vanjski dio mreže. Bar se tako činilo u prvi mah, jer je sudija Zoran Grbić pokazao na korner.

Ipak, nakon konsultacija s pomoćnicima, arbitar iz Prijedora je priznao pogodak što je izazvalo lavinu protesta gostiju.

Na snimku se ipak čini da je lopta završila u mreži.

Preostali nedjeljni raspored: Borac – Velež (18), Široki Brijeg – Krupa (18). U ponedjeljak igraju: Zrinjski – Sarajevo (18) i Željezničar – Tuzla City (20).

* Napomena: Update teksta napravljen u 16:52.

   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije