Borac se oprostio od Evrope: Rio Ave slavio u Banjoj Luci rezultatom 0:2

0
Radiosarajevo.ba
Borac se oprostio od Evrope: Rio Ave slavio u Banjoj Luci rezultatom 0:2
Foto: Facebook / Borac Banja Luka

Fudbaleri Borca oprostili su se od Evropske lige, nakon poraza od Rio Avea rezultatom 0:2. Gosti su do pobjede došli golovima u posljednjim trenucima meča.

Borac je odlično ušao u meč. Domaći se nisu prepali na papiru kvalitetnijeg rivala, pa su u dva navrata na startu zaprijetili preko Stojana Vranješa.

Kapiten domaćih je prvo u šestoj minuti šutirao, a posljednji igrač odbrane je glavom blokirao udarac i izbacio u korner, da bi onda nakon ubačaja iz ugla, isti igrač šutirao i glavom, ali traljavo.

Pokušao je u narednim minutama i Jovo Lukić, nakon čega su Portugalci zaigrali nešto bolje i preuzeli kontrolu meča.

Igrao se 23. minut kada bilježimo najbolju šansu za goste. Nakon kornera Santos se našao sam na sedam metara od gola Borca, ali je silovito šutirao u Bojana Pavlovića. Golman domaćih je odlično intervenisao i nakon udarca Manea sa distance.

Do kraja prvog dijela možemo još izdvojiti i šut Lucasa Piazona za goste iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla preko gola.

Kao i u prvom dijelu, i na otvaranju nastavka Borac počinje prilično dobro. U 51. minuti Lukić izlazi sam pred golmana gostiju, ali se namještao na lijevu nogu i odbrana ga je sustigla. Ostavio je povratnu za Zakarića koji šutira preko gola.

Kako se meč bližio kraju, tako je Rio Ave bio sve opasniji, ali je Bojan Pavlović u tri navrata bravurozno branio.

Spasio je svoj tim nakon volej udarca Piazona, a onda i u stativu odbio veliku šansu Tarantinija.

Ipak, veliki šok u posljednjoj minuti regularnog dijela. Kapiten gostiju Tarantini je dočekao odbijenu loptu Pavlovića i u 90. minuti pogodio za konačnih 0:1.

Tako se Borac oprostio od Evrope, iako je pružio žestok otpor i sjajnu borbu tokom svih 90 minuta, piše SCSport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije