Trenerska križaljka u Premijer ligi BiH: Posušje ostalo bez trenera, Široki dobio novog stratega

0
Fena
Trenerska križaljka u Premijer ligi BiH: Posušje ostalo bez trenera, Široki dobio novog stratega
Foto: Facebook / Branko Karačić

U Premijer ligi Bosne i Hercegovine nastavljena je trenerska križaljka te je Posušje ostalo bez trenera, dok je Široki Brijeg dobio novog stratega.

Posušje je objavilo u subotu, 30. decembra, kako Branko Karačić više nije šef struke tog bh. nogometnog kluba.

Sa sada već bivšim trenerom plavo-bijelih je, nakon obavljenog razgovora i analize dosadašnjeg stanja te rezultata, dogovoren raskid saradnje.

Kate će se sastati s Harryjem, ali pod jednim uvjetom: Hoće li kralj Charles pristati na to?

Kate će se sastati s Harryjem, ali pod jednim uvjetom: Hoće li kralj Charles pristati na to?

"Ovim putem obavještavamo javnost kako je na 10. sjednici UO HŠK Posušje gospodin Branko Karačić razriješen dužnosti šefa stručnog stožera HŠK Posušje. Ovim putem zahvaljujemo gospodinu Karačiću na svemu što je dao za naš klub i želimo mu mnogo sreće u nastavku njegove karijere", naveli su iz kluba.

O daljnjim koracima Posušje će pravovremeno obavijestiti javnost.

Široki Brijeg, također u subotu, potvrdio je kako je Dino Skender novi trener kluba s Pecare.

S 40-godišnjim stručnjakom iz Osijeka saradnja je dogovorena do ljeta 2025. godine, a klupu širokobrijeških Plavo-bijelih preuzet će 8. januara 2024. godine, kada je zakazan početak priprema za proljetni dio sezone.

Trenersku je karijeru počeo vrlo mlad u rodnom Osijeku.

"Maksimalno posvećen trenerskom pozivu u redovima osječkih Bijelo-plavih proveo je gotovo desetljeće i pol. U matičnom klubu vodio je sve uzrasne kategorije i školu nogometa NK Osijek. Više od tri godine bio je glavni trener B ekipe, pa pomoćnik u stručnom štabu prve ekipe, a zatim i glavni trener NK Osijek čiju je klupu preuzeo u martu 2019. godine i postao najmlađi trener koji je vodio Bijelo-plave u najvišem rangu hrvatskog nogometa. Na klupi ekipe iz Gradskog vrta zadržao se nepunih pola godine. Ostvario je učinak od 10 pobjeda, pet remija i sedam poraza u 22 službene utakmice u kojima je promovirao veći broj igrača iz B ekipe u najbolji sastav Bijelo-plavih", poručili su iz NK Široki Brijeg.

Po odlasku iz Osijeka u dva navrata vodio je NK Olimpija iz Ljubljane. U sezonama 2019./2020. i 2020./2021. ukupno je 47 puta s klupe predvodio ljubljanske Zmajčeke uz učinak od 23 pobjede, 12 remija i 12 poraza.

Dolazak u Široki Brijeg njegov je treći klub u seniorskoj trenerskoj karijeri.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije