Al-Tuwaijri poslije remija s Posušjem: 'Vrištao sam, teško je voditi utakmicu s tribina'

0
Radiosarajevo.ba
Al-Tuwaijri poslije remija s Posušjem: 'Vrištao sam, teško je voditi utakmicu s tribina'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Novi trener FK Željezničar Abdulhakeem Al-Tuwaijri

Trener Željezničara Abdulhakeem Al-Tuwaijri je nakon remija s Posušjem (1:1) izjavio kako je njegov tim zaslužio pobjedu.

Saudijski stručnjak još uvijek nema pravo da sjedi na klupi Željezničara tokom premijerligaških utakmica, pa je i susret protiv Posušja gledao s tribina i davao instrukcije.

"Nismo startovali dobro u prvom poluvremenu, iako smo imali kontrolu. Nedostajalo nam je inteziteta i agresije, naročito prema naprijed. U drugom poluvremenu smo promijenili nekoliko stvari. Bili smo bolji tim u drugom poluvremenu i generalno u čitavoj utakmici, ako uporedite šanse s obje strane. Imali smo mnogo bolji posjed lopte, dominaciju, nekoliko dobrih šansi koje nismo pogodili. Završilo je neriješeno, iako smo zaslužili da pobijedimo", rekao je Al-Tuwaijri nakon utakmice.

Tužne vijesti: Preminuo legendarni trener, karijeru počeo u KK Bosna

Tužne vijesti: Preminuo legendarni trener, karijeru počeo u KK Bosna

Na pitanje zašto misli da je Željezničar zaslužio pobjedu je rekao:

"Zaslužili smo pobjedu jer smo kreirali šanse do kraja utakmice. Bili smo dominantna strana, naročito u drugom poluvremenu. U prvom poluvremenu smo bili opasniji u odnosu na njih i zbog toga mislim da smo zaslužili pobjedu", istakao je.

Premijer liga BiH: Željezničar u finišu izjednačio na Grbavici

Premijer liga BiH: Željezničar u finišu izjednačio na Grbavici

Kako kaže, teško je voditi utakmicu s tribina.

"Naravno, teško je upravljati utakmicom s ove pozicije. Gubio sam glas u pojedinim trenucima, vrištao sam, a to nema smisla. Normalno, ne vrištim mnogo, da budem iskren. Kada me vidite da vrištim to je jer sam nezadovoljan pojedinim stvarima", rekao je Al-Tuwaijri i nastavio:

"U drugom poluvremenu sam tražio više agresivnosti i da igrači pokažu karakter, da pokažu šta mogu. Posegli smo za nekim igračima sa klupe, koji su promijenili tok igre u drugom poluvremenu, igrali smo na kraju sa trojicom pozadi, pritisnuli smo ih naprijed, držali utakmicu. Da smo imali još koju minutu postigli bi i drugi gol. Da smo generalno imali više sreće, dali bismo i više golova. Administracija kluba radi sve što može i ja se nadam da ću u narednoj utakmici biti pored klupe", dodao je.

Podsjetimo, Željezničar je izbjegao poraz u posljednjoj minuti sudijske nadoknade golom Vahida Selimovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije