Trenerica SFK 2000 Sarajevo Samira Hurem vjeruje u svoje igračice, uputila poziv navijačima

0
Radiosarajevo.ba
Trenerica SFK 2000 Sarajevo Samira Hurem vjeruje u svoje igračice, uputila poziv navijačima
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Press konferencija SFK 2000 Sarajevo

Prvakinje Bosne i Hercegovine, fudbalerke SFK 2000 Sarajevo, u srijedu, 21. Septembra, očekuje prvi susret druge faze UREFA lige prvaka.

Protivnice su višestruke prvakinje Švicarske, ekipa FC Zurich Frauen.

Tim povodom u prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo održana je konferencija za medije na kojoj su se prisutnima obratile trenerica SFK 2000 Samira Hurem i igračice Amela Kršo i Alisa Spahić.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

SFK 2000 Sarajevo na korak od historije i plasmana u grupnu fazu Lige prvaka

SFK 2000 Sarajevo na korak od historije i plasmana u grupnu fazu Lige prvaka

"Zurich i ženski nogomet u Švicarskoj je veoma ozbiljna stvar. One su profesionalne i igraju drugi krug Lige prvaka svake godine. Mi smo dobile veoma zahtjevnog protivnika. Ono što mene raduje su naše utakmice iza nas. Proteklih mjesec dana smo igrale veoma dobro. Moram reći da su naše protivnice iznervirale jer su oni već upisali pobjedu protiv nas”, kazala je Samira Hurem.

Ulogu favorite u sutrašnjem meču koji se igra na stadionu Grbavica, prepustila je gošćama iz Švicarske.

“Sigurno da su oni favoriti, ali mi se veoma dobro spremamo za tu utakmicu. Svjesni smo njihovog kvaliteta, ali i onoga čime mi raspolažemo. Vjerujem u naše igračice. Stadion Grbavica nudi prelijep ambijent i zahvaljujem se savezu što možemo ovdje igrati, jer je ovo najvažnija utakmica za ženski fudbal u Bosni i Hercegovini", kazala je Hurem.

Press konferencija SFK 2000 Sarajevo
Foto: Dž.K./Radiosarajevo: Press konferencija SFK 2000 Sarajevo

Najbolji stručnjak za ženski nogomet u Bosni i Hercegovini govorila je i o razlici u godinama između igračica dva tima.

"Moram napomenuti i razliku u godinama. Prosjek ove ekipe je 22 do 23 godine. Kod nas imamo tri najbolje igračice ispod 18 godina, a u svakoj liniji igra po jedna. Ovo je možda najbolji SFK u ovih 20 godina. Mislim da ovaj tim može mnogo više, samo što im treba podrška i sa moje strane i sa tribina. Oni žele ovu utakmicu i njihov rad i njihova motivacija su vidljive. Nismo očekivali pobjedu u Rumuniji, ali smo uspjeli da pokažemo da smo u igri. Sutra ćemo protiv FC Zurich Frauen, koji igra drugačije, pokušati da nametnemo našu igru.

Kapitenka Alisa Spahić istekla je da jedva čeka da utakmica počne.

"Što se tiče mene i mog iskustva, imam dosta teških utakmica. Kroz reprezentaciju BiH i protiv Chelseaja, ali ova mi je posebna. Smatram da ovaj tim ima dušu i karakter i stvarno jedva čekamo sutra. Svi smo pod istom euforijom i želimo da damo maksimum pored toga što su one defintivno favoriti. Očekujem dobu igru, htijenje i da sutra u prvoj utakmici ostvarimo dobar rezultat pred uzvrat u Zurichu. Sgiruno ćemo dati maksimum, a ja lično jedva čekam utakmicu", istakla je Alisa Spahić.

Press konferencija SFK 2000 Sarajevo
Foto: Dž.K./Radiosarajevo: Press konferencija SFK 2000 Sarajevo

Amela Kršo je podržala sve što su kazale trenerica Samira Hurem i kapitenka Alisa Spahić.

"FC Zurich Frauen koliko znam u prvenstvu ima dvije izgubljene utakmice, te su možda u padu forme. Mislim da smo mi jako kvalitetne i da smo jako mlade, da imamo iskustvo. Možemo iskoristiti naš kvalitet. Očekujem pobjedu", rekla je Amela Kršo, te i ona pozvala navijače da sutra u što većem broju dođu na utakmicu.

Utakmica između SFK 2000 Sarajevo i FC Zurich Frauen igra se na stadionu Grbavica, 21. septembra, sa početkom u 15.30 sati.

Ulaz na ovu utakmicu za sve zainteresirane će biti besplatan!

Revanš susret igra se u narednu srijedu, 28. septembra u Švicarskoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije