Trener Rođenih nakon pobjede: Naježim se pored klupe kad čujem navijanje

0
Radiosarajevo.ba
Trener Rođenih nakon pobjede: Naježim se pored klupe kad čujem navijanje
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Feđa Dudić

Velež je savladao AEK rezultatom 2:1 u u drugom pretkolu Konferencijske lige.

Trener Rođenih Feđa Dudić kaže da je prezadovoljan nakon trijumfa njegovog tima.

"Ja uvijek volim da pričam ono što je istina. Vidite kako smo napravili dobar skauting, to je bio glavni razlog za ovakvu utakmicu. Dino Hasanović i Dario odrade vrhunski posao na zatvaranju njihovih najboljih igrača. Praktično, ništa nisu napravili iz igre u prvom poluvremenu. Apostrofirao sam i jučer na pressu, nekad te najbolje igrače ne možeš zaustaviti.

Imali smo dva momenta nepažnje, jedan je bio gol, jedan ofsajd. To pokazuje koliko su opasni. Momcima se mora odati priznanje na ovom nivou borbe i trke. Rekao sam na pressu, odigrat ćemo hrabro, mislim da se isplatila naša hrabra igra", kazao je Dudić.

Istaknuo je da nisu imali dva vrlo važna igrača, Radovca i Zvonića i dodao je da je ovo bila pobjeda i za njih.

"Ovo je jednostavno skup dobrih momaka, nije bitno ko igra, bitno je da su na terenu i da daju svoj maksimum.

U svlačionici sam rekao, hoću da znamo kad završi utakmica da smo dali sto posto. To smo uradili, i rezultat je odličan", rekao je on.

Smatra da je uvijek falilo hrabrosti bh. klubovima u velikim utakmicama sa ekipama iz Europe.

"Puno puta sam dolazio gledati i Željezničar i Sarajevo i već tada sam zamišljao da se može protiv takvih ekipa, ubijedio sam i sebe i igrače da se može", kazao je on i dodao:

"Moram da se za kraj zahvalim našoj publici. Ja se naježim pored klupe kad čujem ovo navijanje. Hvala im, ovo je pobjeda za njih, za našu upravu, za sve koji su nas bodrili, za ljude u Sarajevu, za one koji nas pozdrave kad prolazimo autobusom. Hvala svima".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije