Trener Plavih Nermin Bašić: Željo bio Željo

0
Radiosarajevo.ba
Trener Plavih Nermin Bašić: Željo bio Željo
Foto: FK Željeničar / Nermin Bašić

U derbiju trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu Željezničar je sa 2:0 pobijedio ekipu Borca.

Nakon utakmice trener Plavih Nermin Bašić rekao je da je Željo bio Željo.

"Čestitke mojim igračima, bitna tri boda, ali veseli me više od toga način na koji smo došli do toga. Čestitke momcima, poslije Evrope smo uspjeli prenijeti nogometnu strast na ligu i pobijedili Borac. Puno smo se istrošili do 70. minute, mislim da smo mogli i u prvom poluvremenu dati jedan gol", rekao je Bašić.

Fenomenalni Nikola Jokić novim double-doubleom vratio Denver u igru protiv Garzine Minnesote

Fenomenalni Nikola Jokić novim double-doubleom vratio Denver u igru protiv Garzine Minnesote

Dodao je da se u finišu utakmice unijela nervoza.

"Ipak, mislim da je ovo najdopadljivija utakmica Želje pod mojim vodstvo. Zahvaljujem se navijačima, drago mi je zbog njih da su vidjeli pravi nogomet čemu težimo. Ne bih dalje analizirao, imamo težak rad, vidjećemo šta će biti, ali bitno je da se nešto vidi na terenu. Meni je bitno da pobijedim, ali i da se nešto vidi na terenu. Ima uvijek nešto čime sam nezadovoljan, volio bih visoki presing da radimo bolje i da brže prenosimo loptu u zadnju trećinu, no to su stvari koje treba raditi i ponavljati. Da uspiješ na Grbavici da igraš i u posljednjih deset minuta kada protivnik ima loptu. Imamo prostora za napredak, radimo puno stvari, neke ‘‘nalegnu‘‘ danas-sutra, neke nikad. Čestitke publici, mislim da je Željo danas bio Željo", rekao je Bašić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije