Trener koji je ispisao historiju Tuzla Cityja: U Europi se možemo sa svima nositi

S.G.
Trener koji je ispisao historiju Tuzla Cityja: U Europi se možemo sa svima nositi
FOTO: Facebook / Mladi strateg Tuzlaka

Ekipa Tuzle City će pored prvaka Zrinjskog, osvajača Kupa BiH Veleža i banjalučkog Borca, u narednoj sezoni predstavljati Bosnu i Hercegovinu na evropskoj sceni.

Veliki je to uspjeh za ovaj klub koji se u prvom razredu bh. fudbala takmiči petu godinu.

Prije početka sezone malo je ko vjerovao u njih. No, Tuzlaci su odigrali iznad svih očekivanja i u jednom momentu sezone su pretendovali i na naslov prvaka.

Oglasio se SDP: Ovako izgleda prava izdaja - 'vještina' koju je tokom decenija SDA specijalizirala

Oglasio se SDP: Ovako izgleda prava izdaja - 'vještina' koju je tokom decenija SDA specijalizirala

Iako uspješna i ova sezona je bila puna uspona i padova. Teški porazi od mostarskih klubova, kao i Radnika primorali su upravu Tuzle City da da otkaz Husrefu Musemiću i na njegovo mjesto dovede mladog stručnjaka Selvera Ahmetovića.

Mladi strateg Tuzlaka - undefined

FOTO: Facebook: Mladi strateg Tuzlaka

On je bez mnogo pitanja zasukao rukave, preuzevši klub u teškom momentu i napravio historijski rezultat sa ovim timom u vidu plasmana u Europu.

"Sigurno da sam ponosan na uspjeh koji smo napravili za veoma kratko vrijeme. Mnogo trenera je prošlo kroz klub i svaki od njih je doprinio da klub ide napred. Sa mnogima sam radio i dosta toga naučio. Tako da su za moj uspjeh svi oni zaslužni. Prije početka sezone smo priželjkivali  mjesto za izlazak na evropsku scenu i u tom smo uspjeli", započinje Ahmetović intervju za portal Radiosarajevo.ba.

I sam Ahmetović je znao da je on privremeno rješenje na klupi, te da će čelinici u novu sezonu krenuti sa novim trenerskim imenom.

Izbor je pao na dobro poznato trenersko lige u Premijer ligi BiH Dragana Jovića, koji se u našu zemlju vraća nakon dugog niza godina i epizoda po Africi.

Mladi strateg Tuzlaka - undefined

FOTO: Facebook: Mladi strateg Tuzlaka (lijevo)

Iskusni stručnjak je Ahmetovića odabrao u svom stručnom štabu pred izazove koji slijede.

"Drago mi je da ću sarađivati sa Draganom Jovićem i sigurno da on posjeduje ogromno iskustvo i znanje. Vjerovatno će donijeti nešto novo i velika očekivanja su na nama da, ako ništa, ponovimo rezultat iz minule sezone", poručuje Jović.

Tuzlaci će našu zemlju predstavljati u Konferencijskoj ligi, a učešće će početi od prvog kola.

Protivnika će saznati 14. juna kada je u Nyonu na rasporedu žrijeb parova. Ahmetović ne krije kako jedva čeka nastup na euro-sceni, a govorio je i o eventualnim pojačanjima.

"Za Europu ćemo se spremiti maksimalno. U potražnji smo za igračima koji bi nam donijeli kvalitet da mozemo parirati ekipama sa kojm se možemo susresti. Jedva čekam", poručuje mladi strateg.

Tuzlaci su sa pripremama krenuli 8. juna. Prva provjera za izabranike Dragana Jovića je već danas i to protiv Gradine u Srebreniku.

Prve utakmice prvog pretkola UEFA Konferencijske lige igraju se 7. jula, a revanš mečevi 14. jula.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije