Trener Fenerbahcea otkrio zašto Edin Džeko nije startao u utakmici protiv Besiktasa

0
Radiosarajevo.ba
Trener Fenerbahcea otkrio zašto Edin Džeko nije startao u utakmici protiv Besiktasa
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Edin Džeko

Fenerbahče je prošle noći u gradskom derbiju pobijedio Bešiktaš rezultatom 2:1 u utakmici 34. kola turske Super Lige, dok je Edin Džeko u igru ušao tek pred kraj meča.

Fenerbahče je uspio upisati nove bodove pred svojim navijačima i ostati u utrci za titulu prvaka Turske. Batshuayi i Kahveci bili su heroji domaćeg tima sa dva pogotka protiv Bešiktaša.

S druge strane, za Edina Džeku je ovo bio prvi susret u domaćem prvenstvu da je ostao na klupi i šansu dobio tek u nastavku utakmice. Na teren je ušao u 74. minutu, ali nije imao nekih izglednijih prilika za pogodak.

Bivši osvajač Wimbledona objavio da ima rak kože i poslao bitnu poruku za sve roditelje

Bivši osvajač Wimbledona objavio da ima rak kože i poslao bitnu poruku za sve roditelje

Trener Ismail Kartal je tako pokazao da su glasine koje su kružile danima bile tačne, odnosno da će Džeko zaista ostati na klupi, a navodno je razlog svega njegova reakcija na izmjenu u meču protiv Sivasspora.

"Odlučili smo da je Batshuayi više odgovarao našim taktičkim zamislima koje smo imali tokom sedmice u pripremi za ovaj susret. On je pokazao i odličan trud na treninzima i zato je igrao. Izabrao sam Batshuayija ispred Džeke i napravio pravi potez", rekao je Kartal.

Jasno je da bh. reprezentativac i menadžer Fenerbahčea nemaju baš najbolji odnos, što naravno ne znači da se isti neće popraviti u periodu koji je ispred nas, javlja SportAM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije