Trener dobio otkaz, ali ne želi da ide: Kad mi platite, otići ću

Radiosarajevo.ba
Trener dobio otkaz, ali ne želi da ide: Kad mi platite, otići ću
/ FOTO: Star Sport
Fudbal na prostorima bivše Jugoslavije još uvijek nije ni na približnom nivou kao u većem dijelu Evrope. Tako su česte situacije kada fudbaleri ne primaju plaće, kada se utakmice odgađaju zbog katastrofalnih terena.

Nedostatak novca i očajna infrastruktura gorući su problemi fudbala u zemljama nastalim raspadom Jugoslavije, bez obzira na to što nam pokušavaju predstaviti megafon i baklje kao najveći problem fudbala na ovim prostorima.

Tako nam iz Srbije dolazi jedna zanimljiva priča. Nakon tri vezana poraza u prvenstvu i ispadanja iz Kupa Srbije, Radnik iz Surdulice odlučio je uručiti otkaz Nešku Milovanoviću.

"Usmeno su mi saopštili otkaz, ali ništa napismeno nisam dobio. Znam svoja prava, ne može to tako kako su oni zamislili. Vodit ću tim na narednom meču protiv Čukaričkog, ekipa će biti zategnuta, a kada čelnici Radnika budu izmirili dugovanja prema meni, nema problema, oslobodit ću mjesto za novog trenera", poručio je Milovanović.

Rukovodstvo Radnika već je kontaktiralo Milorada Kosanovića, koji bi na klupi trebao zamijeniti Milovanovića. Kako će se razići Milovanović i ekipa iz Surdulice - ostaje da se vidi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije