Još jedan rekord: Zamijenio Pjanića i ušao u historiju

Radiosarajevo.ba
Još jedan rekord: Zamijenio Pjanića i ušao u historiju
/ Foto: Juventus
Peto kolo Lige prvaka, utakmice odigrane u utorak ostat će upamćene po historijskoj goleadi u Dortmundu, gdje su fudbaleri Borussije i Legije postigli rekordnih 12 pogodaka na jednom meču.

U sjeni "vatrometa" u Dortmundu prošao je još jedan historijski događaj. Prvi put u historiji Lige prvaka nastupio je igrač rođen u ovom mileniju.

To je Moise Kean, fudbaler Juventusa, koji je u 84. minuti utakmice njegovog tima protiv Seville ušao u igru umjesto  Miralema Pjanića.

Kean je rođen 28. februara 2000. godine. Te godine Ligu prvaka osvojio je Real Madrid čiju je mrežu čuvao Iker Casillas, golman koji je u istom takmičenju, nepunih 17 godina kasnije, stajao na golu Porta i u danu kada je Kean upisao historijski debi.

Inače, mladi napadač Juventusa je prije tri dana zabilježio debi i u seriji A, također za historiju.

U posljednjih šest minuta utakmice protiv Pescare zamijenio je Mandžukića i postao prvi igrač rođen u ovom mileniju koji je nastupio u nekoj od četiri najkvalitetnije evropske lige.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije