Trener Aston Ville: 'Ono što je Zrinjski pokazao je nevjerovatno'

0
Radiosarajevo.ba
Trener Aston Ville: 'Ono što je Zrinjski pokazao je nevjerovatno'
Foto: EPA - EFE / Unai Emery

Ekipa Aston Ville je u četvrtak, 5. oktobra, u posljednjim trenuncima utakmice savladala ekipu Zrinjskog u okviru susreta grupe "E" Konferencijske lige.

Na konferenciji za medije nakon utakmice obratio se i Unai Emery, šef stručnog štaba Aston Ville, koji je biranim riječima govorio aktuelnom bosanskohercegovačkom prvaku.

"Svaki tim u Evropi se mora poštovati. Za njih je velika stvar što igraju protiv nas i posvećenost koju su pokazali u ovoj utakmici je nešto nevjerovatno. Nismo kontrolisali tranziciju u prvom poluvremenu i nismo stvorili ništa. Odlučio sam uvesti nešto iskusnije igrače u nastavku. Znam sam da će biti teško jer će oni biti uzbuđeni i dat će sve od sebe da ne izgube", izjavio je Emery.

Jeziv prizor na utakmici u Hrvatskoj: Mladom nogometašu smrskano lice

Jeziv prizor na utakmici u Hrvatskoj: Mladom nogometašu smrskano lice

On smatra da je njegov tim mnogo ranije trebao riješiti pitanje pobjednika.

"Morali smo jednostavno stisnuti žestoko. Kreirali smo neke šanse, ali nismo bili precizni. Na kraju smo nekako postigli taj gol. Pobijediti na ovakav način je nešto nevjerovatno. Emocije jednostavno eksplodiraju u svakom navijaču i igraču, ali i u treneru. Fudbal treba tu emociju", poručio je za kraj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije