Trener Akademije Pandev: Iskreno, Zrinjski je bolji od nas

Anadolija
Trener Akademije Pandev: Iskreno, Zrinjski je bolji od nas
Foto: Facebook / Zrinjski-Akademija Pandev

Jugoslav Trenčovski, trener Akademije Pandev, istakao je da su njegovi fudbaleri sinoć u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za UEFA Evropa ligu u Skoplju poraženi od boljeg tima.

Sjajan start bivšeg prvaka: Dva brza gola Zrinjskog u Makedoniji

Zrinjski iz Mostara slavio je sa uvjerljivih 3:0, te će revanš naredne sedmice za vicešampiona Bosne i Hercegovine, po svemu sudeći, biti ”laganiji trening”.

”Odigrali smo veoma loše, a bili smo i fizički inferiorni u odnosu na tim iz Mostara. Dobili smo vrlo brz udarac i onda je jednostavno bilo teško vratiti se u igru. Međutim, treba naglasiti da je za sve nas, uključujući i mene, igranje u Evropi novo iskustvo. Neki mi pripisuju krivicu i da sam pogriješio u odabiru prvih 11 igrača za utakmicu. Moji igrači su bili impresionirani. Mogu reći da smo izgubili meč u sredini terena. Ovako loše ne možemo odigrati dva puta, u to sam uvjeren. Iskustvo i naša fizička priprema u ovom trenutku nisu na razini da možemo odgovoriti ekipi kao što je Zrinjski. Budimo iskreni, Zrinjski je sada bolji od nas”, rekao je Trenčovski.

Revanš utakmica prvog kola kvalifikacija za UEFA Evropa ligu između Zrinjskog i Akedemije Pandev iz Strumice (Sjeverna Makedonija) igrat će u četvrtak, 18. jula, na stadionu ”Pod Bijelim brijegom” u Mostaru. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije