Treći Željin igrač od četvorice pozitivnih iz Izraela negativan na COVID

Radiosarajevo.ba
Treći Željin igrač od četvorice pozitivnih iz Izraela negativan na COVID
Foto: Željezničar / Negativni nalazi

Veznjak Željezničara Haris Hajdarević na testiranju u Izraelu bio je pozitivan na koroanvirus, a nakon današnjeg testiranja dobio je negativan nalaz, saopćili su iz FK Željezničara.

Hajdarević je i u ponedjeljak na testu obavljenom u BiH bio negativan. Test je obavljen u ALEA Genetičkom centru, koji je certificiran od strane Federalnog ministarstva zdravstva.

Podsjetimo, jučer su test obavili Miletić i Juričić, a testovi su pokazali negativan odgovor. Četvrti fudbaler koji je bio pozitivan prema testu u Izraelu, Filip Erić, u ponedjeljak će obaviti testiranje kao i svi članovi delegacije FK Željezničar. Erić nije do sada uradio testiranje jer se nalazi u samoizolaciji izvan Sarajeva.

Negativni nalazi - undefined

Foto: Željezničar: Negativni nalazi

Također, Samir Bekrić je danas obavio testiranje na COVID-19, a nalaz je pokazao negativan odgovor. Bekrić je u ponedjeljak na testiranju u Sarajevu bio pozitivan, ali u pretklom vremenu, kao ni drugi fudbaleri, nije imao nikakve simptome.

Podsjetimo, susret između Maccabija iz Haife i Željezničara je odgođen odlukom Ministarstva zdravstva Izraela, zbog pet pozitivnih testova koji su obavljeni u Izraelu.

UEFA je poslala zvaničnu odluku da se odgođeni susret prvog pretkola Evropske lige između Maccabija iz Haife i Željezničara igra ponovo u Izraelu.

Utakmica se po odluci treba odigrati do 12. septembra, a klubovi su dužni dogovoriti datum i satnicu, objavio je FK Željezničar.

FK Željezničar će uložiti žalbu na ovu odluku i još jednom zahtjevati da se utakmica odigra na neutralnom terenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije