Transfermarkt: Ovo je 10 najskupljih nogometaša u Premijer ligi BiH

0
Radiosarajevo.ba
Transfermarkt: Ovo je 10 najskupljih nogometaša u Premijer ligi BiH
Foto: FK Sarajevo / HŠK Zrinjski - FK Sarajevo

Ugledna stranica koja se bavi procjenama cijena nogometaša širom svijeta Transfermarkt objavila je listu najskupljih igrača u bosanskohercegovačkog Premijer ligi. 

Listom dominiraju dva kluba, a najbolji u ligi je HŠK Zrinjski, koji ima šest od prvih 10 mjesta. Drugi klub je FK Sarajevo, koji ima četiri.

Ipak, prvo mjesto dijele po najvrijednijem igraču. Renan Oliveira i Mario Ćuže imaju vrijednost od milion eura (1,95 miliona KM), s tim da je od prethodne procjene igraču Bordo tima vrijednost porasla za 300 hiljada eura (600 hiljada KM). 

Oglasio se Elmedin Konaković: 'Lagao si, Marko Đuriću'

Oglasio se Elmedin Konaković: 'Lagao si, Marko Đuriću'

Iza njih se nalaze Stipe Radić iz Zrinjskog i Ajdin Hasić iz Sarajeva s procjenom od 800 hiljada eura (1.6 miliona KM). Peto mjesto zauzima Nemanja Bilbija, koji se prethodno nalazio na diobi trećeg mjesta s evaluacijom od 800 hiljada eura. Vrijednost mu je sada pala na 700 hiljada eura (1.4 miliona KM). 

Dalje idu Marko Marić, Josip Ćorluka, Muhamed Buljubašić, Almedin Ziljkić te Tomislav Kiš. 

Najvrijedniji nogometaši iz Premijer lige BiH
Foto: Screenshot: Najvrijedniji nogometaši iz Premijer lige BiH

Interesantno je da prvi igrač koji nije iz FK Sarajevo ili HŠK Zrinjski dolazi iz NK Široki Brijeg, a to je Marijan Čavar na 13. mjestu. Ispod njega, na 14. mjestu, je Milan Makarić iz FK Borac. 

Prvi predstavnik FK Velež je Osman Hadžikić na 17. mjestu, dok je najvrijedniji iz FK Tuzla City Đorđe Pantelić na 29. mjestu. 

Dejan Vidić je prvo ime rostera FK Sloga i zauzima 32. mjesto. Prvi predstavnik GOŠK-a iz Gabele je Dino Skorup na 44. mjestu, a odmah iza njega je i najvrijedniji igrač FK Igman Konjic Armin Bešagić. Na 47. mjestu se nalazi prvi igrač iz HŠK Posušje Franko Kolić. 

Na tek 58. mjestu nalazi se najvrijedniji igrač iz FK Željezničar, a to je Nedim Mekić. Za kraj, najvrijedniji igrač iz Zvijezde 09 nalazi se na 76. mjestu, a riječ je o Boži Vukoji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije