Transfermarkt objavio nove cijene igrača: Pojedinim Zmajevima značajno porasla vrijednost

0
Radiosarajevo.ba
Transfermarkt objavio nove cijene igrača: Pojedinim Zmajevima značajno porasla vrijednost
Foto: EPA / Ermedin Demirović

Stranica za procjenu tržišne vrijednosti nogometaša Transfermarkt počela je redovno periodično osvježenje koje je posljednji put urađeno u novembru prošle godine.

Najveći porast, što se tiče naših nogometaša, zabilježio je stoper Sheffield Uniteda Anel Ahmedhodžić (24) koji je sada na tržištu čak 6 miliona skuplji nego prije pet mjeseci.

U oktobru prošle godine procijenjen je na 10 miliona eura, ali nakon sjajnih partija u engleskom klubu sada mu je tržišna vrijednost 16 miliona eura.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Značajan napredak je ostvario i napadač Augsburga Ermedin Demirović (25) koji sada vrijedi 12 miliona eura te je drugi najskuplji Zmaj. U novembru prošle godine vrijedio je 9 miliona eura.

Amir Hadžiahmetović (26) je zimus napravio transfer u Besiktas, a centralni veznjak je procijenjen na 6,5 miliona eura. U oktobru prošle godine u dresu Konyaspora je vrijedio 6 miliona eura.

Sjajne partije u dresu Marseillea popravile su i cijenu Seada Kolašinca (29). U novembru prošle godine bio je procijenjen na 3 miliona eura, a sada vrijedi 5 miliona eura, prenosi scsport.

Zbog neigranja u Mallorci, gdje se nalazi na posudbi iz Rostova, pala je cijena Dennisa Hadžikadunića koji je u decembru prošle godine vrijedio 3,5 miliona eura, a sada 3 miliona.

Cijena je pala i napadaču Eupena Smailu Prevljaku (27) koji sada vrijedi samo 1,5 milion eura, a prethodno je bio procijenjen vrijednost od 2 miliona eura.

U padu je i kapiten reprezentacije Ibrahim Šehić (34) koji je vrijedio 1,5 milion, a sada je na 1,2 miliona eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije