Tragedija u Francuskoj: Poginuo trener fudbalskog kluba, 11 igrača povrijeđeno

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija u Francuskoj: Poginuo trener fudbalskog kluba, 11 igrača povrijeđeno
Foto: Twitter / Tragedija u Francuskoj, poginuo Antonin Elia

Tragedija je zadesila francuski fudbal pošto se na gostovanju mini bus koji je prevozio omladince kluba l'Avenit Fut Lozere sudario sa drugim mini busom i u toj saobraćajnoj nesreći poginuo je jedan muškarac, a 11 je ozbiljno povrijeđeno.

Preminuli muškarac je, prema pisanju francuskih medija, 26-godišnji trener fudbalskog tima koji je vozio mini bus i ime mu je Antonin Elia, dok su među 11 povrijeđenih i dvojica mladih fudbalera starosti 13 godina.

"Mi smo u šoku, cijeli sport u Lozeru je u žalosti. Dobili smo mnogo poruka podrške od naših fudbaera, košarkaša i rukometaša", rekao je predsjednik kluba Fabian Bernard.

Važna informacija za vozače u Sarajevu: Danas izmjena režima saobraćaja

Važna informacija za vozače u Sarajevu: Danas izmjena režima saobraćaja

"On je bio u klubu od 2020. godine. Bio je strastven i popularan, volio je fudbal. Najbolja počast koju mu možemo odati je da se vratimo na teren. Nosićemo crnu traku na dresu u narednim utakmicama i održaćemo minut šutnje", govorio je Bernard o Antoninu Eliu.

Nesreća se desila u nedjelju 14. maja oko 20 sati po lokalnom vremenu kada su se sudarila dva mini busa u La Lubieru blizu Rodeza, a najveći dio povrijeđenih su 13-godišnjaci.

Pokrenuta je istraga o okolnostima pod kojima je francuski trener izgubio život. Vatrogasci su jednog od povrijeđenih maloljetnika morali da izvuku iz vozila jer je duže vrijeme bio zarobljen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije