Tragedija u Engleskoj: Američki milijarder i vlasnik popularnog kluba poginuo u nesreći

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija u Engleskoj: Američki milijarder i vlasnik popularnog kluba poginuo u nesreći
Foto: Sky Sports / John Berlyson

John Berylson, američki milioner i vlasnik Milwalla, jednog od najpopularnijih fudbalskih klubova u Engleskoj, poginuo je u tragičnoj nesreći, potvrdio je ovaj klub.

Iako još uvijek nisu poznati detalji kako je došlo do nesreće, prema nezvaničnim informacijama Berylson je izgubio život u saobraćajnoj nesreći.

"Sa velikom nevjericom i tugom obavještavamo javnost da je John Berylson, vlasnik kluba, preminuo. John, koji je prošli mjesec napunio 70 godina, izgubio je život u tragičnoj nesreći u utorak ujutro, a misli svih u klubu su s njegovom ženom, Amy, njegovo troje djece, Jennifer, Jamesom i Elizabeth i ostatkom obitelji Berylson.

Pčelari iz BiH u borbi za opstanak: Nesreća na pruzi prijeti kolapsom medne proizvodnje

Pčelari iz BiH u borbi za opstanak: Nesreća na pruzi prijeti kolapsom medne proizvodnje

Johnova iznenadna i tragična smrt nedvojbeno će utjecati na sve one koji su imali sreću da su ga poznavali. Bio je uistinu velik čovjek, nevjerojatno posvećen svojoj obitelji i osoba tako izuzetne velikodušnosti, topline i dobrote. Živio je život pun priča, pun boja i radosti, i bio je beskrajno pozoran na druge s beskrajnom željom da podijeli svoje golemo znanje i iskustva kako bi pomogao ljudima.

Zahvaljujući Johnovim strastvenim vodstvom, Millwall je postigao ogroman uspjeh i stabilnost. Otkako se prvi put uključio u klub 2006., predsjedao je nekim od najvećih trenutaka u historiji Millwalla, a njegov utjecaj u pružanju platforme za njih bio je nemjerljiv. John je nastavio željno govoriti o novoj sezoni i svojoj viziji budućnosti, a svaki daljnji uspjeh bit će mu u sjećanje i čast. Bit će to njegova ostavština", navedeno je u saopćenju Millwall-a.

Na čelu ovog kluba nalazio se od 2007. godine.

Engleska nogometna liga objavila je na Twitteru: "EFL je šokiran i ožalošćen ovom viješću i izražava najdublju sućut Johnovoj obitelji i svima koji su povezani s Millwallom."

Bivši stoper Millwalla Alan Dunne, koji je upisao gotovo 350 nastupa za klub, također je objavio priznanje.

"Moja najdublja sućut ne samo mom dugogodišnjem predsjedniku, već i prijatelju", rekao je Dunne na Twitteru. John je bio gospodin koji je vratio Millwall na kartu. Ono što je učinio za klub uvijek će se pamtiti i mogu mu samo zahvaliti za sve što je učinio za mene i MILLWALL", stoji u objavi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije