Strašna tragedija: Preminuo bivši hrvatski nogometaš pred očima supruge

0
Radiosarajevo.ba
Strašna tragedija: Preminuo bivši hrvatski nogometaš pred očima supruge
Foto: Facebook / Darijo Franceković

Tragične vijesti potresle su okolicu Samobora nakon objave da je nakon teške nesreće za vrijeme odmora u Brodu na Kupi preminuo 52-godišnji Darijo Franceković, lokalna nogometna legenda koji je najveći trag ostavio u NK Savi iz Strmca, istočno od Samobora.

Tragično preminula lokalna legenda bila je još od djetinjstva vezana uz klub u igračkoj ulozi, Franceković je igrao i nakon što je napunio 50 godina u veteranskoj konkurenciji.

Također, bio je i dugogodišnji sponzor kluba iz Strmca, a tužne vijesti stigle su nakon što je Franceković prošlog vikenda bio u subotnjoj šetnji sa suprugom, javlja Večernji.

Cijene u Neumu veće za 10-15 posto, trenutna popunjenost hotela na 70 posto

Cijene u Neumu veće za 10-15 posto, trenutna popunjenost hotela na 70 posto

"Neopisiva tuga nadvila se nad svima nama u Strmcu nakon što se proširila tužna vijest da nas je jučer, prvog dana mjeseca jula tragično napustio naš dragi i veliki prijatelj Darijo Franceković. Subotnja šetnja sa voljenom suprugom prilikom odmora u Brodu na Kupi, mjestu kojeg je nakon Strmca najviše volio pretvorila se u nezapamćenu tragediju. Na mostu rijeke Kupe na njih je naletio automobil koji je nažalost našem Dariju nanio preteške povrede kojima je podlijegao tokom pružanja medicinske pomoći.

Naš dragi Darijo bi ove godine napunio 53 godine života! Živio je život punim plućima i po tome ćemo ga sigurno pamtiti. Nerijetko smo baš njegovu porodičnu priču i ljubav prema našem klubu rado isticali. Bio je dio našeg kluba od rođenja pa do posljednjeg trenutka na ovozemaljskom svijetu. Ranih 80-ih sa svojom generacijom krenuo je kao pionir, nastavio kao junior, senior i do današnjeg dana u svojim mladolikim pedesetima rado je sudjelovao u veteranskim uspjesima našeg kluba.

Uz cijeli igrački period bio je i navijač, član, sponzor i najbolje rečeno, veliki prijatelj naše Save Strmec koju je istinski volio. Ljubav prema klubu naslijeđenu od svog oca i više nego kvalitetno je prenio na svoju djecu. Gotovo svaku nedjelju oni su svi zajedno bodrili našu ekipu. To je bila istinski predivna porodična slika koju ćemo zauvijek pamtiti. Darijo je stanovao na zagrebačkom Jarunu, ali ta udaljenost od rodnog mjesta nikad ga ni sekunde nije odvojila iz društvenog života našeg kluba i našeg Strmca.

Darijo je bio uspješan poslovan čovjek, velikodušan prijatelj, a prije svega i uzoran sin, suprug, roditelj i djed. Darijo je sa svojom suprugom Tajanom odgojio troje predivne djece, uživao je u svakom trenutku provedenom s njima, bio je i više nego ponosan djed malene Kaje. Sigurni smo kako ćemo se svi s ponosom sjećati na našeg prijatelja Darija koji nije nikako smio ovako rano otići.

Život nekad piše stvarno tužne priče, a ova je jedna od njih… Nogometni klub 'Sava Strmec' ovim putem izražava iskreno saučešće roditeljima, supruzi, kćeri, sinovima, unučici, snahi, zetu i svima koji su poznavali dragog našeg Darija! 
Dragi Darijo, nek ti je laka hrvatska gruda! Počivaj u miru Božjem", objavili su iz NK Save. 

Otkrili su kako se tragedija dogodila pred očima supruge, a preminuo je tokom oživljanja od strane hitne pomoći. Vijest o tragičnom događaju prenio je i Radio Samobor.

Neopisiva tuga obavila je nogometnu obitelj u Strmcu, ali i u cijelom samoborskom i svetonedeljskom kraju, nakon što se...

Posted by Radio Samobor on Monday, July 3, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije