Tragedija potresla njemački nogomet: Mladom golmanu amputirana noga

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija potresla njemački nogomet: Mladom golmanu amputirana noga
Foto: Screenshot/Instagram / Berkin Arslanogullari

Užasna vijest dolazi iz Njemačke. Doktori su morali amputirati nogu golmanu Union Berlina, za koji igra i hrvatski reprezentativac Josip Juranović.

Radi se o Berkinu Arslanogullariju (18), Nijemcu turskog podrijetla, koji se mjesecima borio s rakom kostiju.

Doktori su mu početkom godine otkrili bolest, a nakon hemoterapija morali su poduzeti radikalan korak. Liječenje nije bilo uspješno, pa su, kako bi spriječili širenje bolesti, amputirali Berkinu nogu.

In memoriam: Preminula prof. dr. Elma Kučukalić-Selimović

In memoriam: Preminula prof. dr. Elma Kučukalić-Selimović

"Usprkos svim pokušajima i hemoterapiji, rak nije bio savladan, te smo, kako bismo mu spasili život, morali amputirati Berkinovu nogu" stoji u objavi na stranici Union Berlina.

Arslanogullari je prošao sve mlađe kategorije u klubu iz Berlina, a 21. aprila ove godine debitirao je za prvu momčad Uniona u prijateljskoj utakmici protiv Magdeburga, u kojoj je Union slavio rezultatom 3-1.

Mladi golman bio je velika nada kluba i jedan od najboljih igrača u svojoj dobnoj skupini, ali sada mu je karijera završena.

"Već sam prebrodio mnoge prepreke u životu. Borit ću se protiv ove bolesti svim sredstvima koja imam na raspolaganju. Zahvaljujem svima na podršci" napisao je Arslanogullari.

Kako bi se pomoglo mladom igraču, pokrenuli su humanitarnu kampanju za prikupljanje sredstava njemu i njegovoj porodici. Klub je već donirao kampanji, a pozvao je i sve navijače da učine isto, piše 24Sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije