Bivši kapiten Zmajeva vodi najtežu bitku, prijeti mu amputacija i treba našu pomoć

Radiosarajevo.ba
Bivši kapiten Zmajeva vodi najtežu bitku, prijeti mu amputacija i treba našu pomoć
Foto: Facebook / Safet Hodžić
Nekadašnjem kapitenu malonogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine - Safetu Hadžiću potrebna je pomoć dobrih ljudi, Bosanaca i Hercegovaca širom svijeta.

Jedan od najboljih malonogometnih golmana koji je ikada zaigrao hakl na terenima širom Bosne i Hercegovine sada vodi svoju najtežu bitku.

"Naš Hodža je, nažalost, postao invalid. Zbog trombova u nogama, više nije u mogućnosti da se kreće. Da stvar bude još gora, Safetu je neophodan lijek 'pletal', koji je vrlo skup i on ga sebi ne može priuštiti", rekao je Jasmin Džanko, koji je pokrenuo humanitarnu akciju 'Za našeg Hodžu'.

Hodža je talenat izbrusio tamo gdje je bilo najteže. Tamo gdje je pritisak najveći i gdje se greške ne opraštaju, na igralištu malog fudbala sa najzahtjevnijom publikom u univerzumu. Svim Sarajlijama to je bez sumnje kultni turnir "Fis Gol", a tu je Hodžić proglašen najboljim golmanom i to 1983. i 1984. godine. Za dugogodišnje zasluge proglašen je najboljim sportistom grada Sarajeva u najtežoj 1993. godini.

"Pozivam sve znane i neznane sportiste te ljude dobre volje da pomogemo našem Safetu. Svi oni koji žele pomoći, mogu da se jave na njegove brojeve telefona: 033 623 301 ili 063 714 519. Jedini spas za Hodžića mogla bi biti operacija u Turskoj, ali on za taj korak nema novca", poručio je Džanko.

Zbog toga je pokrenuta i akcija pomoći Safetu Hodžiću, koju možete podržati putem Facebook stranice na OVOM Linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije