Tračevi o transferu: Da li je Youssouf Moukoko zamjena za Edena Hazarda u Realu?

0
Radiosarajevo.ba
Tračevi o transferu: Da li je Youssouf Moukoko zamjena za Edena Hazarda u Realu?
Foto: EPA-EFE / Eden Hazard

Čini se da će Youssoufa Moukoko biti jedna od najzgodnijih 'nekretnina' na nogometnom tržištu sljedećeg ljeta, a čudo od Borusije iz Dortmunda trenutno treba da postane slobodan igrač.

Ovaj 17-godišnjak je postigao šest golova i ponudio četiri asistencije, u 12 Bundesligaških utakmica ove sezone, samo šest susreta je počeo kao starter.

Ako Real pređe na Moukoka, tinejdžer bi mogao zamijeniti Edena Hazarda u timu Carlo Ancelottija, jer izgleda da će belgijska zvijezda već idućeg ljeta biti daleko, piše portal MSN.

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

FK Sarajevo zvanično potvrdio razlaz sa svojim prvotimcem

FK Sarajevo zvanično potvrdio razlaz sa svojim prvotimcem

El Nacional kaže da su Real i Hazard odlučili da se rastanu u januaru, čime je okončan "potpuni fijasko" čarolije na Bernabeuu. Hazard je prešao u Španiju iz Chelseaja za više od 100 miliona funti 2019. godine, ali je napadač spektakularno propao.

Cilj Hazarda je povratak u Premijer ligu, a trenutno su najviše zainteresovani Newcastle i Aston Villa. Bilo koji klub bi mogao da krene na pozajmicu uz obavezu kupovine, a Real želi da vrati oko 18 miliona funti za igrača koji će u novoj godini napuniti 32 godine.

Eden Hazard
Foto: EPA-EFE: Eden Hazard

Chelsea se borio da zamijeni Hazarda, uprkos njihovim naporima da potpišu Anthonyja Gordona prošlog ljeta.

Everton je odbio niz ponuda u iznosu od 40 miliona funti za igrača koji se trenutno nalazi na klupi Franka Lamparda.

Chelsea, očigledno, neće obnoviti svoje interesovanje za Gordona nakon promjene režima na Stamford Bridgeu. No, The Sun kaže da je Tottenham oduševljen reprezentativcem Engleske do 21 godine.

Priča kaže da Spursi razmatraju pozamašnu ponudu u januaru nakon što su se već preliminarno raspitali o Gordonu. Ali Everton će tražiti naknadu sličnu onoj od 60 miliona funti koju su dobili od Tottenhama za Richarlisona prošlog ljeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije