Totti otišao da moli navijače Rome: Vratite se, trebate nam

Radiosarajevo.ba
Totti otišao da moli navijače Rome: Vratite se, trebate nam
Talijanska Serija A ove sezone je zanimljivija nego ranijih. Juventus nije dominantan kao prethodnih sezona, a osim Milana odlično igraju i rimski klubovi, Roma i Lazio.

Roma zauzima drugu poziciju sa 29 osvojenih bodova, dok je Lazio četvrti s jednim bodom manje. Izuzetno zanimljivo bit će naredno kolo Serije A, kada je na rasporedu Derby della Capitale. Međutim atmosfera bi mogla biti nešto drukčija nego na prethodnim derbijima.

Navijači Rome i Lazija najavili su bojkot derbija, nezadovoljni odlukom da se pojačaju sigurnosne mjere na tribinama Olimpica. Zbog toga su kapiten Francesco Totti, njegov zamjenik Daniele De Rossi, te Alessandro Florenzi održali sastanak s navijačima s namjerom da ih uvjere da promijene svoju odluku.

"Potrebni su nam. Kao u stara dobra vremena", rekao je nakon sastanka s najvatrenijim pristalicama Rome, Francesco Totti. Sastanak je prošao u prijateljskom tonu, a navijači su svojim fudbalerima poručili samo: "Pobijedite ih".

Do sada je prodato samo 2.000 ulaznica za južnu tribinu, koja prima 15.000 gledalaca. Da li će sastanak uroditi plodom, ostaje da se vidi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije