Torres: Ostvario mi se dječački san da osvojim trofej sa Atleticom

Radiosarajevo.ba
Torres: Ostvario mi se dječački san da osvojim trofej sa Atleticom
FOTO: EPA / Fernando Torres

Fernando Torres, fudbaler koji je karijeru počeo u Atletico Madridu, tek u svom drugom boravku i na oproštaju od kluba dočekao je da podigne pehar. Vrlo emotivan nakon sinoćnje finalne utakmice Lige Evrope u kojoj je Atletico sa 3:0 savladao Olympique Marseille, Torres je kazao da mu se konačno ostvario dječački san.

“Ovo što se dogodilo je teško objasniti, nakon toliko vremena, dobio sam priliku da se vratim u ovoaj tim šampiona. To mi je omogućilo ispunjenje dječačkog sna, ali iznad svega me i učinilo ponosnim što pripadam ovoj grupi koja je izmijenila istoriju kluba. Ovo je početak nečeg velikog“, kazao je Torres, te dodao:

“Imao sam sreću da igram u odličnim klubovima i u reprezentaciji sa generacijom najboljih španskih fudbalera, ali imao sam konkretan san kada sam bio mlad. To je da osvojim trofej sa mojim klubom. Kada sam otišao u Englesku, nisam mislio da će se to dogoditi, ali onda sam se vratio i snovi su mogli biti ostvareni. Klub mi je to omogućio i zahvalan sam na tome.“

U finalu Lige Evrope, koje je igrano u Lyonu, strijelci za Atletico bili su Antoine Griezmman u sva navrata i Gabri. Tako je madridski klub po treći put osvojio pehar u Ligi Evrope. 

Torres, kojem su 34 godine, u aprilu je objavio da će na kraju sezone napustiti Atletico, klub za koji je igrao u dva navrata i za koji je nastupio u 403 takmičarske utakmice, te postigao 127 golova. Osim za “jorgandžije“ igrao je za Liverpool, Chelsea i Milan. U dresu reprezentacije Španije, s kojom je osvojio dva naslova šampiona Evrope i jedan svijeta, odigrao je 110 susreta uz 38 pogodaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije