Tomaš Rosicky objavio kraj igračke karijere

AA
Tomaš Rosicky objavio kraj igračke karijere
Tomaš Rosicky, proslavljeni češki fudbaler, danas je objavio da završava igračku karijeru, nakon 19 godina u profesionalnom fudbalu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Rosicky je tokom karijere igrao za prašku Spartu, Borussiju Dortmund i Arsenal, a sa svim klubovima je osvajao trofeje. Za reprezentaciju Češke Republike upisao je 105 nastupa po čemu je treći, iza Petra Cecha i Karela Poborskog.

“Nakon dugog razmišljanja shvatio sam da više ne mogu u potpunosti da pripremim moje tijelo za ono što profesionalni fudbal zahtijeva. Želio bih se zahvaliti Sparti koja me odgojila, jer sam ovdje napravio prve korake u mojoj fudbalskoj karijeri, i što mi je omogućila da se pozdravim od igranja sa mjesta koje najviše volim“, rekao je Rosicky.

Nekada sjajni češki veznjak vratio se u Sparu u augustu prošle godine, a svjetska javnost najbolje ga upoznala tokom decenije u kojoj je nosio dres Arsenala s kojim je osvojio dva FA kupa i jedan Superkup Engleske. Sa Borussijom je 2002. godine bio šampion Njemačke, a sa Spartom dva puta šampion Češke (1999. i 2000. godine). Za najboljeg fudbalera Češke proglašavan je tri puta, 2001, 2002. i 2006. godine.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije