Fudbaleru West Hama dvije utakmice zabrane zbog simuliranja

AA
Fudbaleru West Hama dvije utakmice zabrane zbog simuliranja
Manuel Lanzini, fudbaler West Ham Uniteda zbog simuliranja na utakmici sa Stoke Cityem dobio je dvije utakmice zabrane igranja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Argentinski fudbaler pao je na zemlju, nakon starta odbrambenog protivničkog igrača Erik Pieters, što je dovelo do toga da sudija Graham Scott dosudi penal za West Ham. Iz jedanaesterca “čekićari“ su stigli do vodstva 1:0, a kasnije i do vrijedne gostujuće pobjede rezultatom 3:0.

Fudbalski saveza Engleske (FA) odbacio je Lanzinijevo poricanje optužbi da je simulirao. Stoga je morao propustiti sinoćnji duel Liga kupa protiv Arsenala u kojem je West Ham poražen sa 0:1, a neće igrati ni u subotu u prvenstvenom duelu sa Newcastle Unitedom.

Izvještaj o incidentu je upućen nezavisnonom tročlanom odboru FA-a, koji je smatrao daje Lanzini prevario sudiju. Odbor sačinjavaju po jedan bivši sudija, menadžer i fudbaler.

David Moyes, menadžer West Hama smatra da je odbor donio odluku protiv sudije Scotta.

“Sudija je bio na deset metara od mjesta događaja i ništa mu nije zaklanjalo pogled. Jasno se vidjelo da odbrambeni igrač pokušava doći do lopte, ali nije uspio“, kazao je Moyes, nakon što je saznao da je protiv Lanzinija pokrenut disciplinski postupak.

Naravno, s druge strane, Mark Hughes, menadžer Stokea, istakao je kako se jasno vidjelo da Lanzini simulira.

Poslije 18 odigranih kola Premier lige West Ham zauzima 15. poziciju sa 17 bodova, dok je Stoke dva mjesta ispod sa bodom manje.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije