Thomas Müller o San Marinu: Stojim iza svega što sam rekao

Anadolija
Thomas Müller o San Marinu: Stojim iza svega što sam rekao
/ Anadolija
Reprezentacija Njemačke je u petak, u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvu u Rusiji, pobijedila San Marino 8:0.

Velike rasprave izazvao je napadač Bayerna Thomas Müller koji je poslije utakmice kazao da su fudbaleri San Marina dali sve od sebe, ali i da svjetski prvak Njemačka ne bi trebala gubiti vrijeme s takvim protivnicima.

Nakon što su mu oštro odgovorili predstavnici Fudbalskog saveza San Marina Müller, jedna od najvećih zvijezda "elfa", ponovo je izrazio nezadovoljstvo što velike fudbalske reprezentacije moraju igrati utakmice protiv neravnopravnih protivnika.

"Izjave koje sam dao nakon utakmice sa San Marinom o sportskoj vrijednosti utakmica s takvim protivnicima s obzirom na veći rizik od povreda, izvučene su iz konteksta, čime su mnogi ljudi stekli pogrešan dojam, potaknut šaljivim komentarom glasnogovornika San Marina. Zato vas pozivam da mišljenje izrazite nakon što pročitate cijeli intervju koji sam dao na tu temu, a ne na osnovu tendencioznih naslova ili polemika sa strane", napisao je Müller na Facebooku.

Na kraju je istakao da će i dalje slobodno iznositi svoje mišljenje, bez obzira sviđalo se to nekome ili ne.

"Stojim iza svega što sam rekao i želim umiriti svoje navijače da ni ubuduće neću zazirati od izražavanja mišljenja kada su u pitanju teške i neugodne teme", naveo je njemački fudbaler.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije