Težak udarac za protivnika Zmajeva: Slovačka bez najveće zvijezde protiv BiH

0
Radiosarajevo.ba
Težak udarac za protivnika Zmajeva: Slovačka bez najveće zvijezde protiv BiH
Foto: rte.it / Milan Skriniar

Najveća zvijezda slovačkog nogometa Milan Škriniar vratit će se u Milano i neće biti dostupan za reprezentaciju u duelu protiv Bosne i Hercegovine, potvrdio je zvanično doktor reprezentacije Slovačke.

Interov stoper Milan Škriniar otputovao je na okupljanje reprezentacije za početak kvalifikacija, ali sa neugodnom povredom leđa. Slovaci su se nadali da bi najskuplji igrač tima mogao biti dostupan za kvalifikacije, ali to neće biti slučaj.

Kako prenosi Gazzetta dello Sport, igrač, koji je propustio sve četiri posljednje Interove utakmice u Seriji A, ubrzo će se vratiti s reprezentativnog okupljanja u Milano kako bi prošao kroz proces rehabilitacije.

Benjamina Karić ugostila vojnike EUFOR-a: Evo iz kojih zemalja su pristigli

Benjamina Karić ugostila vojnike EUFOR-a: Evo iz kojih zemalja su pristigli

Ta činjenica potvrđuje da neće biti spreman za duel protiv BiH koji je zakazan za nedjelju.

U međuvremenu, potvrđena je vijest i iz nogometne reprezentacije Slovačke. To je otkrio doktor reprezentacije, prenosi scsport.

[twitter]https://twitter.com/bihbase/status/1638378478234992641[/twitter]

"Napravili smo magnetnu rezonancu koja je otkrila oštećenje intervertebralnog diska. Bio je podvrgnut terapiji, ali mu se stanje pogoršavalo. Sada osjeća bolove, čak i u mirovanju. Nije u stanju da nam pomogne u narednim kvalifikacijskim utakmicama", poručili su iz Nogometnog saveza Slovačke.

Poznati slovački nogometaš trebao bi se vratiti na teren 11. aprila u utakmici četvrtfinala Lige prvaka u kojoj njegov Inter igra protiv Benfice.

Škriniar nije igrao u četiri vezane utakmice u Seriji A, ali je ušao u igru protiv Porta u Ligi prvaka i to je napravilo veliki problem.

U pitanju je nogometaš koji prema procijenjenoj tržišnoj vrijednosti košta 60 miliona eura, dok je vrijednost svih nogometaša koji su pozvani u reprezentaciju BiH ukupno 78 miliona eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije