Potvrđeno: Sin Hasana Salihamidžića pozvan u reprezentaciju BiH

0
Radiosarajevo.ba
Potvrđeno: Sin Hasana Salihamidžića pozvan u reprezentaciju BiH
Foto: NSBiH / Mlada nogometna reprezentacija BiH

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine će na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici odigrati prijateljsku utakmicu sa odgovarajućom selekcijom Kine.

Meč će biti odigran 28. marta u 15:00 sati.

Selektor Igor Janković za ovu reprezentativnu akciju računa na sljedeće igrače:

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Nikola Ćetković (Borac), Muhamed Šahinović (Sarajevo), Tarik Kapetanović (Sloboda Tuzla), Mustafa Šukilović (Tuzla City), Alden Šuvalija (Zlate Moravce, Slovačka), Amar Drina (Željezničar), Nick Salihamidžić (Cosenza Calcio, Italija), Filip Račić (Sloboda Novi Grad), Harun Karić (Tuzla City), Stefan Đurić (SV Kapfenberg, Austrija), Anel Krdžalić (Olimpija, Slovenija), Madžid Šošić (Radomlje, Slovenija), Amar Tahrić (Leotar), Petar Sučić (Zrinjski), David Čavić (Leotar), Silvio Ilinković (Zrinjski), Ivan Bašić (Orenburg, Rusija), Eldar Mehmedović (Sloboda Tuzla), Enver Kulašin (Borac), Admir Bristrić (Olimpija, Slovenija), Andrija Drljo (Željezničar), Filip Čuić (Radomlje, Slovenija).

"Iza nas je jedan uspješan period u prošloj godini gdje smo napredovali kao tim i imali dobre rezultate. Želimo dalje da napredujemo i ova utakmica će biti odličan test, koji će nam pokazati na kojem smo nivou. Planiramo u narednom periodu pojačati konkurenciju u timu sa igračima iz inostranstva koji tek trebaju da steknu pravo da igraju za našu zemlju. Na spisku nema nekih igrača zbog forme i povreda, ali to je prilika i za neke druge da pokažu da zaslužuju da budu tu", rekao je selektor Janković

Kakva nesreća: Juniorska reprezentacija BiH u finišu meča ostala bez plasmana na EP

Kakva nesreća: Juniorska reprezentacija BiH u finišu meča ostala bez plasmana na EP

"Selekcija Kine je kvalitetan protivnik koji će doći sa dosta igrača do 23 godine starosti. Sigurno je da će to biti odlična provjera za našu ekipu. Želimo da nastavimo sa dobrim igrama i vjerujem da ćemo nastaviti da ostvarujemo zapažene rezultate", dodaje Janković.

Igrači će se okupiti 20. marta na Ilidži, a 25.3. putuju u Hrvatsku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije