Tevez: Lijepo je iz toplog doma pisati "ostani kući", a ljudima treba pomoći

Anadolija
Tevez: Lijepo je iz toplog doma pisati "ostani kući", a ljudima treba pomoći

Argentinski fudbaler i napadač Boca Juniorsa Carlos Tevez pozvao je kolege fudbalere da pomognu ljudima kojima je najviše potrebna pomoć u vrijeme pandemije koronavirusa.

Tevez je u izjavi za argentinske medije poručio kako i fudbaleri u ovakvoj situaciji trebaju preuzeti odgovornost.

"Lijepo je u svom domu snimiti video i napisati 'ostani kod kuće', kao što sam i sam učinio, ali ono što je u ovim momentima važno jeste pomoći ljudima kojima je to potrebno", poručio je Tevez, te dodao: "Fudbaleri, glumci trebali bi biti od pomoći u siromašnim četvrtima. S velikim zadovoljstvom odlazim u javnu kuhinju da pomognem koliko mogu. Vjerujem da vlasti rade sve što je u njihovoj moći, ali mi također trebamo biti uz ljude i pomoći im."

Podsjetio je kako je i sam imao vrlo teško djetinjstvo.

Carlos_Tevez_Kina_EPA.jpg - undefinedFoto: EPA /Arhiv: Carlos Tevez

"Trenutno sam u drugačijoj situaciji, ali znam šta znači nemati kilogram krompira ili novaca za kupovinu hrane. Svijet bi trebao biti ujedinjen. Nama nije problem ostati kod kuće, mi možemo nahraniti našu djecu. A kako je onima kojima u slučaju napuštanja doma prijeti hapšenje, a oni moraju nahraniti svoju djecu. To je zaista žalosno", rekao je Tevez. 

Nekadašnji fudbaler Manchester Uniteda napomenuo je da bi fudbaleri, u tom smislu, trebali biti primjer drugim ljudima u pomoći i podršci.

"Svaki fudbaler se može odreći šestomjesečne plate i neometano nastaviti život. Mi nismo u istoj poziciji kao ljudi koji rade od šest do 19:00 sati kako bi prehranili porodicu. Moramo biti zahvalni što smo zdravi i pomoći ljudima koji su u nevolji. Nadam se da ćemo kao društvo biti bolji i tako će svijet postati bolje mjesto. Ovaj virus nas može naučiti da budemo ujedinjeni", poručio je Tevez.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije