Svrake razbile Bilićeve Čekićare, prvi bod Brightona u Premiershipu

Radiosarajevo.ba
Svrake razbile Bilićeve Čekićare, prvi bod Brightona u Premiershipu
Pet utakmica trećeg kola engleskog Premiershipa odigrano je danas. Prvi su na teren istrčali fudbaleri Bournemoutha i Manchester Cityja.

Ekipa Josepa Guardiole teškom mukom upisala je tri boda na gostovanju kod Bournemoutha. Domaćin je poveo fantastičnim golom Danielsa u 13. minuti susreta. Radost domaćih trajala je samo osam minuta. Rezultat je nakon asistencije Silve izjednačio Gabriel Jesus u 21. minuti.

Tri boda ekipi Pepa Guardiole donio je Raheem Sterling u 97. minuti susreta. Odličnu utakmicu za Bournemouth odigrao je Asmir Begović, ali nije uspio spasiti svoju ekipu poraza.


B1-----x-----2M by watch-it-now

Do prve pobjede u sezoni došao je Newcastle United. Svrake su na svom St. James Parku slavile protiv West Ham Uniteda rezultatom 3:0. Domaćin je poveo preko Joselua u 36. minuti susreta. Konačnih 3:0 postavili su Clark u 72. i Mitrović u 86. minuti.

Swansea je slavio na gostovanju kod Crystal Palacea rezultatom 2:0. Golove za Labudove postigli su Abraham i Ayew. U preostala dva susreta nije bilo golova. Huddersfield je remizirao sa Southamptonom, dok je na gostovanju kod Watforda prvi bod u Premiershipu osvojio Brighton.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije