Lewandowski srušio Werder, Bičakčić skrivio penal u remiju Hoffenheima

Radiosarajevo.ba
Lewandowski srušio Werder, Bičakčić skrivio penal u remiju Hoffenheima
Drugo kolo njemačke Bundeslige na rasporedu je ovog vikenda, a u terminu od 15 sati i 30 minuta odigrano je pet utakmica.

Najveći favorit za titulu prvaka Njemačke minhenski Bayern gostovao je u Bremenu kod Werdera. Aktuelnom prvaku trebale su 72 minute da dođe do vodstva. Nakon asistencije Comana iz sumnjive situacije pogodak petom postiže Robert Lewandowski. Poljak je tri minute kasnije postigao i drugi gol i osigurao trijumf Bavarcima. Ostalo je do kraja 2:0 za Bayern. 


Lewandowski 1 0 by anarki7

Hoffenheim našeg Ermina Bičakčića gostovao je kod Bayer Leverkusena. Upravo je reprezentativac Bosne i Hercegovine u 32. minuti skrivio jedanaesterac, a precizan s bijele tačke za vodstvo Apotekara bio je Wendell.

Nakon samo dvije minute igre u nastavku susreta gosti su došli do izjednačenja. Wagner je asistirao, a hrvatski internacionalac Andrej Kramarić zatresao mrežu Leverkusena. Dvije minute trajala je radost gostiju, a onda je nakon asistencije Mehmedija prednost domaćim vrati Bellarabi. Hoffenheim do novog izjednačenja dolazi u 70. minuti susreta. Mrežu Lena zatresao je Uth. Rezultat se nije mijenjao do kraja susreta. 


L2---------x-------2H by watch-it-now

Eintracht iz Frankfurta dočekao je na svom terenu Wolfsburg. Gosti su poveli nakon 22 minute igre. Strijelac je nakon asistencije Guilavoguija bio Didavi. Bio je to jedini pogodak na ovom susretu.

Fudbaleri Stuttgarta ugostili su na svom terenu Mainz. Nakon prvih 45 minuta igre nije bilo golova, a onda je popularnim Švabama prednost donio Badstuber nakon asistencije Aoga. Ostalo je do kraja susreta 1:0 za domaće. 

Augsburg je na svom terenu ugostio Borussiju Monchengladbach. Već u prvoj minuti domaćin je došao do vodstva. Mrežu gostiju zatresao je Finnbogasson. Radost domaćih trajala je šest minuta. Gosti su izjednačili preko Zakarije. Igrala se 30. minuta susreta kada je Wendt gostima donio prednost. Augsburg je do boda došao u 89. minuti, a mrežu Borussije zatresao je Cordova. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije