Svojevremeno odbio reprezentaciju BiH zbog Njemačke, danas igra u 4. ligi

Radiosarajevo.ba
Svojevremeno odbio reprezentaciju BiH zbog Njemačke, danas igra u 4. ligi
/ Foto: Bild
Kada je 11. septembra 2004. u porazu 0:2 kod VfB Stuttgarta za HSV zaigrao Mustafa “Mucki” Kučukovic postao je najmlađi profesionalac u historiji bivšeg europskog prvaka.

Kučuković je debitirao sa svega 17 godina, deset mjeseci i šest dana pa ne čudi da je smatran izuzetnim talentom.

Kako je rođen 5. novembra 1986. u Bosanskom Novom, iz bh. kuće fudbala brzo su reagirali uputivši poziv Kučukoviću. Računali su i na pomoć njegovog rođaka, bivšeg Željinog trenera Demira Hotića.

No, Kučuković je odbio poziv BiH, odlučivši se za dres reprezentacije Njemačke. Zaista, do 2007. godine nakupio je solidan broj nastupa u mlađim kategorijama Elfa i to je bilo sve.

Karijera mu je potom krenula nizbrdo, a klubove je mijenjao kao na filmskoj traci. Greuther Fürth, TSV 1860 München, Grenoble Foot 38 (Francuska), SönderjyskE (Danska), Energie Cottbus, Olympiakos Nikosia (Kipar), Hansa Rostock, nigdje se nije dugo zadržao i previše naigrao....

Povezivali su ga i s Sarajevom i Željom. Krajem novembra 2014. odigrao je posljednji zvanični meč za Hansu nakon čega je 20 mjeseci bio bez kluba.

Ovih dana pronašao je angažman u redovima njemačkog četveroligaškog kluba Lüneburger SK. U najboljim fudbalskim godinama Kučuković treba, prema riječima trenera Elarda Ostermanna, pomoći mladim igračima LSK-a…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije