Svi se pitaju zašto Davor Šuker nije prisustvovao sahrani Ćire Blaževića? Odgovor rastužio većinu

1
Radiosarajevo.ba
Svi se pitaju zašto Davor Šuker nije prisustvovao sahrani Ćire Blaževića? Odgovor rastužio većinu
Foto: EPA-EFE / Miroslav Blažević i Davor Šuker iz sretnih dana

Na komemoraciji i sahrani Miroslava Ćire Blaževića mogle su se vidjeti nogometne veličine kao što su Zvonimir Boban, Robert Prosinečki, Igor Štimac, Slaven Bilić, Aljoša Asanović, Niko Kovač, Dario Šimić...

Svi oni bili su "Ćirini sinovi" u pohodu na prvu veliku medalju reprezentacije Hrvatske.

Među njima nije bilo Davora Šukera, daleko najboljeg strijelca Hrvatske reprezentacije u historiji, igrača koji je kod Ćire Blaževića imao tretman kakav niko nije imao.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Šuker ga je igrama i golovima apsolutno zaslužio, ali Ćiro je bio taj koji mu je kao selektor dao sve. Igrao je koliko je želio, u pravilu svih 90 minuta, a kompletna mu je reprezentacija bila podređena jer su Šukerovi golovi riješavali utakmice.

Izostanak Šukera nije mogao ostati neprimjećen. Mediji pišu da su se igrači slavne generacije hrvatskog nogometa pitali već na komemoraciji zašto Davor nije došao? Odgovor nisu pronašli. Niko od njih nije u komunikaciji sa Šukerom, niko ne zna ni gdje je ni šta radi.

Proširila se priča da je Šuker ljut na Kustića i društvo koji su ga smijenili s mjesta predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), ali nije posvađan s bivšim saigračima pa iznenađuje slaba komunikacija s njima.

Davor Šuker i Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: EPA: Davor Šuker i Kolinda Grabar-Kitarović

Izabrao je "izolaciju", udaljio se od Hrvatske u koju vrlo rijetko dolazi i živi na više destinacija (Munchen, London, Las Vegas, Madrid).

Veliki aplauz umjesto minute šutnje na kraju komemoracije za Miroslava Ćiru Blaževića

Veliki aplauz umjesto minute šutnje na kraju komemoracije za Miroslava Ćiru Blaževića

Niko ustvari ne zna čime se Šuker bavi. Određene prihode donosi mu članstvo u Izvršnom odboru UEFA-e, ali i tamo mu mandat uskoro završava, a novi neće dobiti, jer više ne predstavlja hrvatski nogomet.

Poznato je da je Šuker imao određenih finansijskih problema zbog kojih je bio prisiljen prodati stan u Selcu, kao i voćnjak na Pantovčaku kako bi se riješio privatnih, ali i poreznih dugova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije