Svensson nazvao Ibrahimovića "idiotom", a onda optužio novinara

Radiosarajevo.ba
Svensson nazvao Ibrahimovića "idiotom", a onda optužio novinara
/ Foto: Anadolija
Prava bura izbila je u švedskoj fudbalskoj javnosti nakon intervjua koji je za list Vetlanda Posten dao bivši reprezentativac Anders Svensson.

U intervjuu Svensson nije imao lijepe riječi za Zlatana Ibrahimovića, bivšeg suigrača iz reprezentacije.

"U jednom trenutku Ibrahimović je nevjerovatno ljubazan, malo kasnije ponaša se kao potpuni idiot. Prema nekim igračima je imao takve ispade da ste se pitali šta se s njim događa", rekao je Svensson prisjećajući se zajedničkih nastupa u dresu reprezentacije Švedske.

Ponudio je i mogući odgovor za takvo ponašanje Ibre, trenutno člana Manchester Uniteda.

"Kao da je želio slomiti neke igrače, vidjeti kako se nose s njegovim pritiskom. Možda je Ibrahimović takvim metodama postao snažna ličnost, iako baš ne vjerujem u to", objasnio je Svensson, inače rekorder po broju nastupa (148) u reprezentaciji Švedske.

Ipak, Svensson je dodao je da on nije imao problema s Ibrahimovićem objasnivši da je ekstravagantni napadač "poštovao fudbalere starije od sebe".

Nakon što je objavljen ovaj razgovor, Svensson je optužio autora da je pogrešno interpretirao njegove riječi. Međutim, novinar Oskar Mörnefält je izjavio da garantuje u tačnost citata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije