Tri testa za Europljane: Mogu li Belgija, Engleska i Švedska po lagane bodove

Radiosarajevo.ba
Tri testa za Europljane: Mogu li Belgija, Engleska i Švedska po lagane bodove
Pred nama je peti dan najveće nogometne smotre na svijetu, koja se ove godine održava u Rusiji i na kojoj brojne reprezentacije traže svoje mjesto među najboljim reprezentacijama svijeta.

Kako je to bilo i tokom većine prethodnih dana, i peti prvenstveni dan biti će odigrane tri utakmice, u okviru grupe G i grupe F.

Današnji program od 14 sati otvorit će reprezentacije Švedske i Južne Koreje, u okviru grupe grupe F, gdje je jučer Meksiko priredio pravu senzaciju savladavši selekciju Njemačke sa 1:0.

Švedska, koja je u ovom susretu favorit iako igra bez Zlatana Ibrahimovića tražit će svoja prva tri boda na ovom prvenstvu, no nije isključeno i da nogometaši s dalekog istoka ponude sjajnu partiju, s obzirom na ekspanziju najvažnije sporedne stvari posljednjih godina u ovom dijelu svijeta.

Druga utakmica dana biti će odigrana u Sochiju od 17 sati, gdje će snage odmjeriti snažna Belgija i Panama. O ovom susretu, smatraju mnogi nogometni analitičari, suvišno je i govoriti, s obzirom na igrače koje posjeduju Belgijanci, ali i na činjenicu da je Panama u osam pripremnih susreta uspjela slaviti tek dva puta i to protiv selekcija Grenade te Trinidada i Tobaga. Sve kladionice predviđaju visoku pobjedu Belgije, čemu se nada i velika većina navijača Crvenih vragova, koji na ovo prvenstvu pretenduju na titulu.

Posljednja utakmica, koja se igra od 20 sati u Volgogradu ponudit će sraz ekipa Tunisa i Engleske. Iako mnoge kladionice nude jako visoke kvote na Tunižane i očekuju laganu pobjedu Engleza, vrlo je moguće da dođe do iznenađenja na ovoj utakmici budući da selekcija domaćin na ovom susretu nije izgubila u zadnjih osam utakmica. Ipak, zanimljivo je da ni Englezi imaju niz od 11 uzastopnih pobjeda, te se navijači s Otoka nadaju laganim bodovima za nešto laganije susrete u narednim fazama takmičenja gdje će ih dočekati Belgija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije