Šunjić i Duljević: Igrači iz Premijer lige opravdali očekivanja

H. A., F. Z
Šunjić i Duljević: Igrači iz Premijer lige opravdali očekivanja
/ Foto: Radiosarajevo.ba
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u utorak je u Osaki osvojila Kirin kup nakon pobjede nad domaćinom Japanom rezultatom 2:1.

Prethodno su naši reprezentativci slavili u polufinalu protiv Danske, nakon bolje izvođenja jedanaesteraca. Naš najbolji tim tako je osvojio prvi turnir u historiji reprezentacije.

Danas su na sarajevski Aerodrom sletjela tri prvotimca, Haris Duljević, Ibrahim Šehić i Toni Šunjić. Naši reprezentativci su istakli kako je fantastičan osjećaj donijeti trofej reprezentaciji.

"Ovo je za nas veliki korak i nadam se da ćemo u budućnosti imati odlične rezultate. Ovo je nešto neopisivo, prvi trofej i nadam se da ćemo nastaviti ovako i u budućnosti. Meni je drago što su igrači iz Premijer lige opravdali očekivanja", rekao je Duljević.

"Drago mi je da igrači iz Premijer lige imaju kvalitet i da će im ovo pomoći u karijeri. Mislim da Premijer liga ima određeni kvalitet, ali još uvijek nije dovoljno cijenjena u svijetu. Međutim upravo ovakve stvari pomažu u promociji i podizanju kvalitete. Još uvijek ne znam šta će biti u budućnosti. Ispali smo iz Bundeslige i ovo će biti burno ljeto."

Kako je bilo bez Spahića?

"Malo je na početku bilo teško. Čitava ekipa nije dobro izgledala prvo poluvrijeme protiv Danske, ali već nakon toga je dobro izgledalo i možemo biti zadovoljni", kaže Šunjić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije