Nataša Gaon Grujić: Pustite neka mladost zabija golove zajedno!

Radiosarajevo.ba
Nataša Gaon Grujić: Pustite neka mladost zabija golove zajedno!
"U samo malo više od 90 minuta jedna mladost je poslala jasnu poruku – sve možemo kada igramo zajedno!"

Ja sam  nikakav poznavalac  fudbala, ustvari znam šta je korner i šta je penal, ofsajd mi već teže ide, mada mi muž često kaže da sam u ofsajdu kada mu šetam ispred TV –a dok on gleda utakmicu.

Piše: Nataša Gaon Grujić za Radiosarajevo.ba

 Znam i da nije dobro kada igrač tima za koji  navijam dobije crveni karton.

Milan Đurić / 'Ovo je za moju Bosnu i Hercegovinu!'

 

Znam da psujem. Znam da skačem i urlam kada BIH reprezentacija da gol. Znam i da se ljutim i sudiji spominjem familiju. Eto,  valjda dosta za jednu ženu kojoj sport baš i nije jača strana.

Današnju utakmicu nisam mogla gledati, ali su se zato  internet portali pobrinuli da znam šta se na terenu dešava. U samo malo više od 90 minuta jedna mladost je poslala jasnu poruku – sve  možemo kada igramo zajedno!

Meni je svaki njihov nastup više od igre. Ja u njihovim pobjedama vidim pobjedu koju želim ovoj zemlji, vidim da je moguće!

Oni napraviše u 90 minuta, ono što vi niste u posljednjih 20 godina.

Nisu oni trčali u svoje centrale. Nisu se uvijali oko  nogu komšija, a ni susjeda, a niti oko nogu onih što su nam geografski malo dalje i tražili zašititu i upute o strategiji igre, oni su trčali zajedno – svi za jednog jedan za sve!

Vjerovatno će sada internet biti preplavljen komenarima, te je li ovaj Kup bitan ili nije,  te jesu li nam protivnici bili jaki ili nisu?! Opet će, neki, zajedljivo komentarisati  igrače, selektora. Opet će se prepucavati  navijači Želje i Sarajeva. Ma neka će. Današnja pobjeda je POBJEDA.

Nepopravljivo vjerujem da možemo. Nepopravljivo volim. Nepopravljivo i baš uvijek se naježim kada vidim da se mladost grli i ne misli je l' se ovaj zove Milan, Toni , Mario  ili Ibrahim.

Njih ne dirajte, ne pokušavajte dirati ono što je uspjelo, a mimo je vaše kontrole. Ne dirajte ih i pustite da nam i dalje pokazuju da sve možemo ako igramo kao tim.

Pustite  da mladost u ovoj zemlji zabija golove ZAJEDNO!!!

 A vama momci –  puno hvala!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije