Sukobio se i sa Spahićem: Najluđi francuski predsjednik umro na 74. rođendan

J. M.
Sukobio se i sa Spahićem: Najluđi francuski predsjednik umro na 74. rođendan
/ Louis Nicollin i Emir Spahić (MHSC)
Louis Nicollin, umro je onako kako je i živio – na specifičan način. Sudbina je htjela da u četvrtak navečer, tokom proslave 74. rođendana u jednom restoranu, predsjednik francuskog fudbalskog prvoligaša Montpelliera doživi srčani udar i podlegne!

Nicollin je bio sve samo ne običan predsjednik fudbalskog kluba. Na čelu HSC Montpelliera nalazio se čak 43 godine tokom kojih je klub s juga Francuske doživljavao uspone i padove.

Prije pet godina narandžasto-plavi su bili prvaci Francuske, a 1990. godine – dok su dres kluba nosili Eric Cantona, Laurent Blanc i Júlio César – osvojili su Kup.

Nicollin je bio čovjek koji je polarizirano javnost. Nakon osvajanja prvenstva ošišao se u stilu Irokeza, a onda frizuru obojio u narandžasto-plavu.

Godine 2009. Auxerreovog vezistu Benoita Pedrettija nazvao je "malim pederom" i zaradio oštru kaznu.

Želio je na klupu Montpelliera dovesti Diega Maradonu, a došao je i u sukob s Emirom Spahićem u vrijeme kada je bivši bh. reprezentativac nosio dres Montpelliera.

"Ovdje ja komandujem, a ne Emir Spahić", poručio je Louis Nicollin na najave bivšeg bh. kapitena da želi napustiti klub.

"Loulou, kao igrač i čovjek bio bih drugačiji bez tebe", poručio je, opraštajući se od Nicollina, na Twitteru Olivier Giroud (30), napadač Arsenala, koji do 2012. bio pod ugovorom u Montpellieru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije