Sukob u Napulju: Povrijeđena tri navijača Manchester Cityja

Anadolija
Sukob u Napulju: Povrijeđena tri navijača Manchester Cityja
EPA / Ilustracija
Italijanski mediji objavili su da su tri navijača Manchester Cityja i vlasnik pizzerije koji ih je branio povrijeđeni u Napulju.

FC Napoli večeras će ugostiti lidera Premier lige u susretu četvrtog kola grupe “F“ Lige šampiona. U ogledu istih rivala prošle sedmice u Engleskoj slaviili su “građani“ rezultatom 2:1.

Mediji su izvijestili da su četiri engleska državljanina napadnuta u utorak navečer kada su napustili objekat u ulici Cesario Console od mase ljudi koja je vikala i gađala ih raznim predmetima. Trojica od njih su potražili sklonište u obližnjoj pizzeriji, dok je četvrti pobjegao u jedan restoran.

Za trojicom Engleza u pizzeriju je utrčala agresivna masa, ali je vlasnik objekta uspio da ih zaštiti i izbaci napadače.

Vlasnik pizzerije je udaren i slomljen mu je nos, dok je jednom od engleskih navijača iskočilo rame. Druga dvojica su zadobili posjekotine i ogrebotine, a četvrti, koji se sakrio u restoranu, prošao je bez ikakvih povreda.

Utakmica Napoli – Manchester City igraće se večeras u 20.45 sati na stadionu “San Paolo“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije