Pjanić i društvo jedva do boda: Sporting i Juventus remizirali u Lisabonu

Radiosarajevo.ba
Pjanić i društvo jedva do boda: Sporting i Juventus remizirali u Lisabonu
Stara dama iz torina uspjela je izvući remi pri rezultatu 1:1, u izuzetno teškoj utakmici protiv Sportinga u Lisabonu.

Prošlogodišnji finalista mnogo se namučio u Portugalu kako bi izvukao jedan bod, koji bi mogao značiti lagodan nastavak grupne faze Lige prvaka i prolazak u eliminacionu fazu.

Izabranici Massimiliana Allegrija loše su ušli u ovaj susret, te je Sporting uz domaću publiku imao mnogo bolju priliku da stigne do vodstva. To su i ostvarili već u 20. minuti, kada je asistenciju Martinsa mrežu Buffona zatresao Cesar i time donio veliko slavlje na Stadion svjetlosti.

S druge strane, Juventus se mučio s igrom u napadu, te su grčevito pokušavali odbraniti svoj gol od brojnih nasrtaja protivnika, što je i bio ishod prvog poluvremena.

Nakon pauze, Pjanić i društvo su zaigrali mnogo atraktivnije što im je u drugom dijelu donijelo i prve šuteve u okvir gola na ovoj utakmici, te su uspjeli ozbiljnije ugroziti gol Sportinga. Potpuno drugu sliku prikazali su u drugom poluvremenu, a gol za goste praktično je "visio u zraku".

Ipak, do njega im je bilo potrebno više od pola sata igre u drugom dijelu, nakon čega je mrežu Sportinga zatresao Higuain, na asistenciju Cuadrada u 79. minuti.

To je do kraja susreta potpuno poremetilo igru Sportinga i otvorilo veliki prostor za dobar napadački ritam gostiju, no nije bilo promjene rezultata, te je meč završen podjelom bodova.

Ovakav rezultat najviše odgovarao je Juventusu, jer su uspjeli da izvuku bodove na teškom gostovanju, iako im je pobjeda bila idealan rezultat koji bi im osigurao prolazak u narednu fazu takmičenja. Ovako će morati neizvjesnost preseliti i u naredno kolo Lige prava, gdje će tražiti svoju šansu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije