Strijelac gola za BATE: Imamo toliko europskog iskustva, ali ova atmosfera je sjajna

Radiosarajevo.ba
Strijelac gola za BATE: Imamo toliko europskog iskustva, ali ova atmosfera je sjajna
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sarajevo - BATE Borisov

Fudbalski klub Sarajevo sinoć je na stadionu Bilino polje u prvom susretu trećeg kola kvalifikacija za Europsku ligu odmjerio snage sa BATE Borisovom. Gosti su slavili rezultatom 2:1.

Nakon utakmice igru Sarajeva, ali i atmosferu u Zenici pohvalio je strijelac vodećeg gola za BATE, Dmitri Baga.

"Bila je teška utakmica. Bilo je jako vruće. Sarajevo je jako dobar tim i čudno bi bilo da je drugačije. Ipak su oni prvaci svoje zemlje. Također osvojili su i Kup Bosne i Hercegovine. Jasno je da imaju pobjednički duh i mislim da su i ove sezone favoriti u svom prvenstvu. Igraju sa dosta samopouzdanja", rekao je Baga i dodao:

"Atmosfera je bila nevjerovatna. Bilo je zaista cool. U suštini, fudbal na Balkanu poznat je po ovakvoj atmosferi. Istina, prekid nas je malo peremetio i nije išao u našu korist. Prekidi ovog tipa nisu tako rijetki na Balkanu gdje imate jako temperamentne navijače. Međutim, mi, iako imamo dosta europskog iskustva, u takvoj atmosferi bili smo skoro prvi put. Malo nas je to poremetilo, ali sve ostalo je bilo odlično", rekao je Baga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije