Strava u Italiji: Legendarni nogometaš opljačkan u svom domu dok je gledao EURO 2024

0
Radiosarajevo.ba
Strava u Italiji: Legendarni nogometaš opljačkan u svom domu dok je gledao EURO 2024
Foto: Screenshot/Instagram / Roberto Baggio

Talijanska nogometna legenda Roberto Baggio hospitalizovan je nakon što su ga napali naoružani pljačkaši koji su upali u njegovu kuću i zaključali njegovu porodicu dok su gledali sinoćnju utakmicu Euro 2024 između Italije i Španije.

Baggio je u svom domu u Altavilla Vicentini, malom gradu na sjeveru Italije koji se nalazi otprilike sat vremena vožnje od Venecije, oko 22 sata po lokalnom vremenu kada je banda od pet članova provalila.

Dok je Il Divin Codino, Božanski Rep u prijevodu na bosanski, pokušavao otjerati razbojnike, udaren je drškom pištolja u glavu, prije nego što su on i njegova porodica zaključani u sobi.

Vojin Mijatović otkrio ko je glasao protiv usvajanja deklaracije u NSRS

Vojin Mijatović otkrio ko je glasao protiv usvajanja deklaracije u NSRS

Pljačkaši su ukrali satove, nakit i novac, čija vrijednost trenutno nije poznata.

Bivši napadač uspio je izbaviti svoju porodicu iz sobe u kojoj su bili zaključani, ali tek nakon što su pljačkaši pobjegli. Corriere della Sera izvijestio je da je pljačka trajala preko 40 minuta.

Istraživači su dobili snimke nadzornih kamera kako bi pomogli u istrazi.

Jeste li primijetili da Ronaldo lakira nokte na nogama? Ovo je razlog zbog kojeg to radi

Jeste li primijetili da Ronaldo lakira nokte na nogama? Ovo je razlog zbog kojeg to radi

Baggio je, u međuvremenu, morao otići u bolnicu u Arzignanu, otprilike osam milja od svog doma, kako bi mu se sanirala povreda na čelu, zbog koje je dobio šavove.

Iako niko iz njegove porodice nije povrijeđen, lokalni mediji izvijestili su da su bili prestravljeni incidentom.

Baggio je cijelu svoju 22-godišnju sportsku karijeru proveo u Italiji, igrajući za tri najtrofejnija kluba u zemlji, Juventus, AC Milan i Inter Milan, kao i za druge manje klubove.

Osvojio je dva naslova Serie A tokom tog vremena.

Nakon što se povukao iz nogometa, postao je visokorangirani dužnosnik Talijanskog nogometnog saveza, predvodeći tehnički sektor organizacije.

Baggio je 2013. godine, nakon tri godine na tom poslu, dao ostavku tvrdeći da sportska organizacija nije slušala njegove preporuke o tome kako njegovati mlade talente, piše Mail Online.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije