Strah od koronavirusa: Inter i Ludogorets igraju pred praznim tribinama

Radiosarajevo.ba
Strah od koronavirusa: Inter i Ludogorets igraju pred praznim tribinama

Utakmica Evropske lige između Intera i Ludogoretsa, koja je na rasporedu u četvrtak, najvjerovatnije će biti odigrana pred praznim tribinama zbog straha od širenja korona virusa.

Bolest se veoma brzo širi sjevernom Italijom, a prema izvještajima medija već je potvrđeno više od 200 zaraženih dok je petero preminulo.

Dramatične vijesti iz Italije: Već peta žrtva virusa COVID-19

Premijer Giuseppe Conte potvrdio je da bi mogao suspendirati odigravanje svih utakmica Serije A ovog vikenda, a potvrda se očekuje danas, a u nekoliko regija uključujući Lombardiju, Piedmont, Veneto, Liguriju, Friuli i Emilia-Romagnu otkazani su svi javni događaji, uključujući sportske do 1. marta.

Dok je moguće govoriti o odgađanju utakmica u domaćem prvenstvu, to nije slučaj s Evropskom ligom gdje nema vremena za nove termine. Jedina realna opcija je odigravanje utakmice pred praznim tribinama na San Siru, a očekuje se da tu odluku danas objavi gradonačelnik Milana, prenosi Football Italia.

Bosanac o haosu koji vlada u Italiji: Ništa ne radi, ljudi ne izlaze iz kuća

Ludogorets je zatražio izjašenjenje o situaciji s obzirom na to da je 600 navijača već kupilo ulaznice i organiziralo putovanje.

Inter je u prvoj utakmici šesnaestine finala slavio u Bugarskoj sa 2:0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije