Šta veže velikane: Obojica su briljantni, prgavi, tetovirani i imaju bosanske gene

/ Komentari (5)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Zgembo

Dobro da nemaju ove bošnjačke gene. U Bosni neko prdne, i ima bosanske gene. Bravo novinari Jes eno sve bosanci igraju rukomet za HR

Bosna Bosancima

Dobri su bosanski geni, zato se toliko i otimaju ove naknadne galofak nacije iz neposrednog komšiluka

Gost

@nemoj tako Bosna Bosancima, svaka čast Dalmatima

gost

Znameniti Bošnjaci: Huma Kosača Alibegović Ponosna unuka poglavara južne Bosne Hercega Stipana Kosače. Rođena kćerka velikog vezira Ahmed paše Kosače. Savremenica Gazi Husref bega. Huma po dijelu bosanske zemlje Humu. Južnu Bosnu je sačinjavao Hum i Zahumlje. Huma Kosača bila je rođena kćer velikog vezira Ahmed-paše Hercegovića Kosače i princeze Hundi-hatun. Otac joj je dao ime po Humu (Hercegovini). Njen djed sa očeve strane bio je Herceg Stipan Kosača, a sa majčine sultan Bajazid II, a pradjedovi knez Vukac Kosača i sultan Mehmed II Osvajač. Nana sa očeve strane bila je kneginja Barbara von Bayern (Bavarska). Tetka sa očeve strane bila je pretposljednja bosanska kraljica Katarina Kosača, a sa majčine princeza Seldžuka, majka Gazi Husrev-bega. Njen daidža je bio sultan Selim. Prvi rođaci: princ Ishak-beg Kotromanić, princeza Katarina Kotromanić, Gazi Husrev-beg, Skender-beg Crnojević, sultan Sulejman itd. Huma Kosača udala se za Mehmed-bega Alibegovića sa kojim je živjela do kraja života u Mostaru, gdje je ostavila obrazovne zadužbine. Interesantno je napomenuti da je imala više braće, od kojih je Ali-beg bio prvi bosanski pjesnik na orijentalnim jezicima, a drugi brat, Ahmed, prvi bosanski Hafiz.

Sto je bosnjama milo, to se bosnjamo snilo

Sta veze ove velikane: nijedan nije igrao za bih niti se smatraju bosnjama, ali bosnje ih ipak svojataju, iako nemaju bas nista od toga i kite se tudjim perjem kad nekog otjeraju iz bih, kao i uvijek. Stvarno ste jadni.

/ Najnovije