Šta je rekao Musemić uoči velike utakmice Sarajeva i Celtica

Radiosarajevo.ba
Šta je rekao Musemić uoči velike utakmice Sarajeva i Celtica
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Musemić i Velkoski

Susret prvog pretkola Lige prvaka između Sarajeva i Celtica na rasporedu je sutra na Koševu.

Uoči ove utakmice, održana je i press konferencija FK Sarajevo, na kojoj su govorili trener Bordo kluba Husref Musemić i igrač Krste Velkoski.

"Ne igra se baš tako često na ovom nivou sa Celticom. Čast je biti učesnik i kao trener i kao fudbaler i kao gledalac. Celtic jeste favorit, ali mi ćemo dati sve od sebe. Za šta će to biti dovoljno vidjet ćemo. Igrači žive za ovakve utakmice, ali treba biti smiren i oprezan. Pokušali smo se upoznati sa Celticom, prikupili smo dosta informacija, a za šta će to biti dovoljno to ćemo vidjeti", kazao je Musemić.

Na ovo se nadovezao Velkoski, te dodao: "Oni jesu favoriti, ali sportski se je nadati. Znamo ko nam dolazi, maksimalno smo spremni i jedva čekamo utakmicu".

"I jedna i druga ekipa su u pripremnom periodu. Nismo ni mi, a ni oni na maksimumu. Ja se nikada ne predajem, a ovo su utakmice koje se igraju na visokom nivou, bez obzira na ime protivnika. Povrijeđeni su Dupovac, Letić, Stanojević, od ranije Pidro. Međutim ko god izađe na teren dat će sve od sebe i nemam puno nedoumica oko sastava. Celtic imaju dva, tri nova igrača. Ne znam da li će oni igrati. Generalno oni ne mijenjaju stil igre, jako su brzi u tranziciji. Mislim da je Celtic favorit, ali mi ćemo dati sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat. Mi se nismo predali, ali oni su u ovom trenutku favoriti. Ipak ne mora značiti da će tako biti i na terenu", istakao je Musemić.

Prema riječima trenera Sarajeva, prijateljska utakmica sa St. Gallenom ništa ne znači.

"To ne može biti mjerilo. Vidjelo se da su opušteni, imali su 3-4 šanse. Ali to je skroz nešto drugo u odnosu na takmičarsku utakmicu", rekao je Musemić.

"Atmosfera u svlačionici je odlična. Uvijek je lijepo igrati pred punim tribinama. Igrači su spremni i jedva čekamo da počne utakmica", rekao je zan kraj Krste Velkoski.

Podsjećamo, Fudbalski klub Sarajevo sutra će na stadionu Asim Ferhatović Hase u prvom kolu kvalifikacija za UEFA Ligu prvaka odmjeriti snage sa škotskim prvakom Celticom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije