Srušio slavnu Spartu: Srebreničanin Mirzad Mehanović briljira u Češkoj

Radiosarajevo.ba
Srušio slavnu Spartu: Srebreničanin Mirzad Mehanović briljira u Češkoj
/ Mirzad Mehanović (zeleni dres) na nedjeljnoj utakmici protiv Sparte na kojoj je postigao dva gola (Twitter)
Ovog vikenda odigrane su utakmice 18. kola Prve lige Češke koje je obilježio Mirzad Mehanović.

Ovaj 24-godišnji Srebreničanin nastupa za ekipu Jabloneca koja je u nedjelju pobijedila slavnu prašku Spartu 3:1. Dva gola za Jablonec postigao je upravo Mehanović koji je malo poznat bh. ljubiteljima fudbala.

Rođen u Srebrenici 5. januara 1993. godine, rano je ostao bez oca koji je poginuo kao pripadnik Armije BiH. Prošao je akademiju FK Sarajevo i privukao pažnju brojnih evropskih klubova.

Nakon završetka srednje škole (2010) prelazi u FK Mladá Boleslav što je početak njegove češke avanture, samo nakratko prekinuta jednom sezonom u slovačkom klubu Podbrezová.

U julu 2016. vratio se u Češku, u redove Jabloneca. Sjajnom partijom protiv Sparte Mehanović je privukao pažnju medija. U razgovoru za Radio Prag Mehanović kaže da mu je uzor Edin Džeko.

"Džeko je otvorio vrata brojnim bh. fudbalerima u Češkoj. Logično da nam je bilo jednostavnije izboriti se za status, iako se, barem ja, nisam previše naigrao tokom svih ovih godina u Češkoj. Ali, nadam se da će se to u budućnosti promijeniti", izjavio je Mehanović nakon sjajne partije protiv Sparte.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije