Srijeda u znaku Lige prvaka: Chelsea ide po iznenađenje u Dortmund

0
Radiosarajevo.ba
Srijeda u znaku Lige prvaka: Chelsea ide po iznenađenje u Dortmund
EPA / Slavlje igrača Borussije

Odigrani su prvi susreti osmine finala Lige prvaka, u kojima su Bayern i Milan uspjeli slaviti minimale pobjede, protiv PSG, odnosno Tottenhama.

Večeras nas očekuju dva nova duela, u kojima se sastaju Borussia Dortmund - Chelsea i Club Brugge - Benfica.

Mečevi počinju od 21 sat.

Oglasio se Sergej Barbarez: Napisao samo tri riječi

Oglasio se Sergej Barbarez: Napisao samo tri riječi

Odigrani prvi susreti osmine finala Lige prvaka: Minimalne pobjede Bayerna i Milana

Odigrani prvi susreti osmine finala Lige prvaka: Minimalne pobjede Bayerna i Milana

Borussia Dortmund - Chelsea

Očekuju  nas malo manje na oko zanimljiviji susret od onih koje smo gledali u utorak, iako smo se mnogo puta uvjerili da susreti ovog karaktera mogu biti najljepši za posmatranje i analizu. Na Signal Iduna Parku u Dortmundu domaćin Borussia dočekuje engleskog giganta Chelsea.

Chelsea se trenutno ne može pohvaliti formom, jer su u zadnjih osam susreta u svim takmičenjima upisali samo jednu pobjedu, tri poraza i četiri remija.

To nije slučaj sa sjajnom Borussiom koja je u "punom naponu" nakon osam pobjeda u osam posljednjih susreta u svim takmičenjima.

Ove dvije ekipe do sada nisu odigrali zvanične međusobne susrete što će ovom osmofinalnom susretu zasigurno dati još veću čar.

Club Brugge - Benfica

Na Jan Breydel stadionu u Bruggeu nas čeka drugi večerašnji duel između oslabljenog Club Bruggea i Benfice, koja će sigurno jurišati na bodove u gostima s obzirom da su, ako izuzmemo posljednji poraz od Brage u portugalskom kupu, u seriji dobrih igara prije svega u domaćem šampionatu.

Club Brugge je, s druge strane, u posljednjih osam kola uspio upisati samo jednu pobjedu i to na gostovanju kod Waregema, dok je u ostalim susretima upisao šest neriješenih ishoda i jedan poraz od Genka

Domaćini su oslabljeni neigranjem Skov Olsena zbog povrede koljena, dok je Ferran Jutgla pod upitnikom zbog povrede kuka. 

Oba susreta možete pratiti na kanalima Arena Sport televizije od 21 sat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije